*
Борба с вредителите

ОБЩИНА ЛОМ ПОМАГА НА ЧИТАЛИЩАТА

|
ОБЩИНА ЛОМ ПОМАГА НА ЧИТАЛИЩАТА

Кметът на община Лом Иво Иванов и председателите на десетте действащи читалища от общината сключиха договори за финансиране на приетите програми за дейност на културните институции в рамките на утвърдените за това средства от общинския съвет. Общата субсидия е на стойност 30 000 лв. и се разпределя пропорционално, според приложените планове, изготвени от читалищата за 2012 г.
"Община Лом винаги ще съдейства и ще помага на читалищата от региона, защото те са в основата на всички културни прояви, свързани с националните ни традиции и със съвременните ценности на нашето общество. Без тях е невъзможно да има истинска духовност и в този смисъл целта на субсидията е да подпомогне разкриването на цялостния потенциал на тези културни институции". Това каза кметът Иво Иванов след подписването на договорите.
Тридесетте хиляди лева от общинския бюджет се разпределят между НЧ "Постоянство"- Лом, НЧ "23 септември"- Лом, НЧ "Виделина" – Лом, кв."Моминброд", НЧ "Събуждане" – Лом, кв."Младеново", НЧ "Виолета Рангелова" – село Трайково, НЧ "Замфир Хаджийски" – село Замфир, НЧ "Кирил Петров" – село Сталийска махала, НЧ "Христо Смирненски" – село Станево, НЧ "Съзнание" – село Долно Линево и НЧ "Никола Вапцаров" – село Ковачица.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар