*
Борба с вредителите

ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНИЦИАТИВА В ПЪРВИЯ ДЕН НА СЕДМИЦА НА ГОРАТА

|

В първия ден на Седмица на гората, 1-ви април, Северозападно държавно предприятие, Природен парк „Врачански Балкан“ и Държавно горско стопанство-Враца проведоха съвместна образователна инициатива с възпитаници на две детски градини в град Враца – ДГ „Детски свят“ и ДГ „Щастливо детство“, както и с други деца от града. Заниманията по горска педагогика протекоха под мотото „Гората е живот… и обща отговорност!“.

Децата бяха запознати с правилата за поведение в гората, научиха какво е „лесовъд“ и кои са основните заплахи за гората и нейните обитатели – пожари, бури, наводнения и др. С помощта на интерактивна игра малчуганите разбраха нагледно как тези природни бедствия влияят негативно на популацията на различните видове горски животни. В следващата игра децата се състезаваха в почистването на своята гора от отпадъци. Предизвикателство за тях се оказа разпознаването с допир и маска на очи рог на сръндак, шишарка, жълъди и често срещани отпадъци в гората.

В последвала част от инициативата, посветена на професионалния празник на горските служители, децата се включиха с голямо въображение в Арт работилница. Всяко дете имаше за приятна задача да нарисува своя рисунка, изобразяваща „неговата гора“, така както я вижда през собствените си очи, след което да направи колаж върху нея с картинки на горски животни, срещащи се в горите на нашата страна. За финал служителите на Северозападно държавно предприятие Враца подариха на всяка група ръчно изработен дървен морски шах. Инициативата завърши с много усмивки и пожелание да пазим българската гора.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар