*
Борба с вредителите

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ЗАРАДИ ПОЖАРА НА СМЕТИЩЕТО

|
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ЗАРАДИ ПОЖАРА НА СМЕТИЩЕТО

Във връзка с възникналия на 2 май 2012г. около 18.00ч. пожар на Площадка за съхранение на вторични суровини( бали с пластмаса и хартия) на фирма „ Екобулсорт“ЕАД гр.София ,намираща се в гр. Враца, Областният управител свика извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия.Заседанието се проведе в намален състав. В него участваха двамата заместник областни управители –Валентин Литов и Цветелина Теофилова, представители на ОД на МВР-Враца, ОУ „ПБЗН” – Враца, РИОСВ – Враца и РЗИ – Враца.
Собственик на площадката е „Екобулпак“ АД. На нея се съхранява нерециклирана пластмасови отпадъци около 380 тона, предназначени за изгаряне в циментовите пещи на Холсим АД , като алтернативно горива. Количеството на изгорелите отпадъци по време на пожара е около 1/3 от наличните на площадката.
От възникването на пожара до този момент се извършва непрекъснат мониторинг на въздуха, в различни точки на града, от подвижните лаборатории на ОУ „ПБЗН” и РИОСВ. Следят се постоянно и състоянията на стационарните станции на РИОСВ (Автогарата) и РЗИ. До този момент не са регистрирани вредни емисии в атмосферния въздух, които да са над пределно допустимите норми. Пожара е ограничен и потушен. Извършват дейности по разчистване мястото на пожара. Провежда се дознание за установяване на причините за него.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар