*
Борба с вредителите

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА С НАГРАДА

|

На 05.12.2012 г. от 19.00 ч. в столичния хотел Шератон, за втора поредна година Фондация Годишни награди за пътна безопасност връчи своите награди на различни организации провеждали през 2012 г. кампании и инициативи насочени към подобряване безопасността на движение по пътищата. Организатор на събитието е Българската асоциация на застраховани и пострадалите при катастрофи с председател г-н Владимир Тодоров.
Областна администрация – Враца беше номинирана и спечели първо място в категорията държавни администрации. На церемонията Oбластният управител г-жа Пепа Владимирова и младши експерт Галина Георгиева инициатор на мероприятията по безопасност на движението в Областна администрация Враца получиха грамота, плакет на фондацията и книга разказваща историята за развитието на сектор „Пътна полиция“.
Кампаниите с които администрацията кандидатства и спечели първо място на конкурса бяха следните:
1. „Организиране на автомобилно състезание за жени-водачи – по повод 8-ми март“.
2. „Организиране и провеждане на Областна викторина по БДП с участието на деца от 5 до 8 клас“.
3. Подготвяне и разпространение на брошури по повод 25.07.2012 г. – Четвърти европейски ден по пътна безопасност с активно участие на младежите“.
Конкурсът беше организирана в шест категории – инициативи реализирани от: фирми, НПО, държавни администрации, училище / детска градина, медия / журналист, пътен полицай.
В журито влизаха представители на:
* Фондация "Годишни награди за пътна безопасност"
* Главна дирекция "Охранителна полиция", Отдел "Пътна полиция"
* Национално сдружение на общините в Република България
* Съюз на българските автомобилисти
* Български червен кръст
* Министерство на транспорта
*Държавно - обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата
* Национална асоциация "Професионална подготовка и квалификация"
и журналисти е оценявало постъпилите инициативи кандидатстващи за награда през 2012 г., като същите били с около 50 % повече в сравнение с 2011 г.
Основната цел на връчването на Годишни награди за пътна безопасност е да стимулират хората, които работят на тема пътна безопасност, защото голяма част от тях са доброволци и отделят лично време и средства за намаляване броя на жертвите и пострадалите при пътно-транспортни произшествия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар