*
Борба с вредителите

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

|

Областна администрация – Враца отбеляза Деня на Земята, като раздаде 100 торбички за многократна употреба. Целта на инициативата е да се призоват гражданите да не използват найлонови торбички, които замърсяват околната среда.

Част от инициативата на Областна администрация – Враца е и брошура, която популяризира Деня на земята и кампанията „Да изчистим България за един ден“.

Кампанията "Да изчистим България за един ден" е най-мащабната у нас до момента. Включването на Област Враца в тази инициатива на bTV е израз на съпричастността ни към идеята да съхраним нашата природа.

Торбичките и брошурата бяха раздадени на гражданите от ученици от ПМГ“Акад. Иван Ценов“, СОУ“Христо Ботев“ и Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство – Враца.

Инициативата на Областна администрация предизвика голям интерес, което ни кара да вярваме, че сме успели да убедим поне част от гражданите, че всички сме отговорни за опазване на средата в която живеем и можем да започнем от това, всеки да си носи торбичка при пазаруване.

Каквото и да е действието, Денят на Земята е чудесен повод да повярваме в себе си, защото и най-мащабните цели се постигат чрез малките действия на всеки човек поотделно.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар