*
Борба с вредителите

Областна администрация – Враца е на 26 място по рейтинг за прозрачност

|
Областна администрация – Враца е на 26 място по рейтинг за прозрачност

Областна администрация – Враца е на 26 място по рейтинг за прозрачност от 487 административни структури в системата на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво.

Проучването е направено в периода 23 януари 2012 - 16 март 2012 от екипа на Програма „Достъп до информация“. Прегледани и оценени са 474 интернет страници на 487 административни структури.

Нивото на прозрачност е оценено по точкова система на базата на 39-40 индикатора за институционалната информация, предоставяна на гражданите онлайн: нормативна уредба, функции на институциите, услуги, информационни масиви, организационна структура, работно време, адреси и телефони за контакти, нормативни актове, програми и стратегии за развитие, проекти, дейности и тяхното отчитане, бюджети и финансови отчети, договори, декларации за конфликт на интереси и др.

Областният управител на Област Враца оценява рейтинговото място на Областна администрация – Враца, като екипът на администрацията ще продължи да работи за постигане на по-високо ниво на прозрачност.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар