*
Борба с вредителите

НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА СОУ „ИВАН ВАЗОВ” - ВЪРШЕЦ

|
НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА СОУ „ИВАН ВАЗОВ” - ВЪРШЕЦ

На 13 ноември т.г. в най-голямото учебно заведение на територията на община Вършец – Средно общообразователно училище „Иван Вазов” се състоя официална церемония по откриване на нова мобилна многофункционална актова зала и ремонтирания кабинет по физика и астрономия.

Проектът е осъществен с подкрепата на фондация „Америка за България” гр. София, която осигури 70% от финансирането, останалата част от средствата са от бюджета на училището.

Гости на тържеството бяха президентът на фондация „Америка за България” Патрик Бракен, изпълнителният директор на Фондацията Десислава Тальокова, Иванка Цанкова – програмен директор на секция „Образование и библиотеки, Наталия Митева – експерт в същата секция на Фондацията, кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, зам.-кметът на общината Петър Стефанов, секретарят на общината инж. агр. Даниела Тодорова, председателят на Постоянната комисия по образование в Общински съвет – Вършец Оля Яничкова, учители, ученици и приятели на училището.

Бе отслужен водосвет за здраве и просперитет от енорийския свещеник на града свещеноиконом Петко Балджиев.
Талантливите възпитаници на СОУ „Иван Вазов” изявиха дарбите си в концертната програма, включваща изпълнения на духовия оркестър, танцовите състави и дамската вокална група към училището.
Директорката на училището Ани Ангелова получи като подарък от президента на фондация «Америка за България» Патрик Бракен стъклена статуетка на орел – символ на мъдрост, сила и кураж.

Проектът включва основен ремонт на физкултурния салон на училището и изграждане на мобилна многофункционална зала „Америка за България” с подвижна сцена и 150 места. Подвижните столове и сцена ще бъдат прибирани при необходимост и залата ще се използва като спортен салон с ограничени функции.

Залата е оборудвана със съвременна аудио-визуална и компютърна техника, което ще позволи провеждането на разнообразни дейности, мероприятия и празници, а така също и на учебни занятия.

В рамките на проекта е модернизиран и кабинетът по физика , като са закупени уреди, осигуряващи възможност на учениците за повече практически и изследователски дейности, а на учителите - да въвеждат интерактивни методи на преподаване.

Проектът е на обща стойност 142 000 лева.
Изпълнител на обекта е строителното дружество "БулКон - Х" ООД – гр. София, което е избрано след проведена процедура по Закона за обществените поръчки.

Фондация „Америка за България” спонсорира и тазгодишното есеннно Астропарти „Вършец 2012”, което се проведе преди броени дни и чийто домакин бе СОУ „Иван Вазов”. В астропартито се включиха ученици, преподаватели и лектори от цялата страна.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар