*
Борба с вредителите

НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО ТРИ КЛАДЕНЦИ

|
НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО ТРИ КЛАДЕНЦИ

С основно ремонтиран кухненски блок и ново парно котле, с което ще се отоплява цялата детска градина, ще посрещнат зимата в ЦДГ „Незабравка” в с. Три кладенци. „Ремонт на кухнята не беше правен от 30 години. Имахме предписание от Агенцията по безопасност на храните, че ако кухненският блок не бъде подновен и не отговаря на всички изисквания, детската градина ще трябва да се затвори. Днес вече имаме удостоверение за регистрация на кухнята, издадено от агенцията. Безкрайно сме благодарни на Община Враца за това, че откликна на нашата молба. Това, че сме най-отдалеченото село в общината не означава, че сме забравени” – каза директорът на детското заведение Магдалина Генова. Лентата на новите придобивки преряза заместник кметът на общината Красимир Богданов. „Да си честитим новите придобивки. Грижата за децата е една от основните грижи на ръководството на общината. Обновеният кухненски блок и това навсякъде в детската градина да има отопление бяха важна задача, която трябваше да бъде изпълнена” – коментира заместник кметът.

Малко над 19 000 лева от общинската хазна са вложени в основния ремонт на кухнята и отоплителната инсталация на ЦДГ „Незабравка”. Подменени са прозорците на кухнята, поставени са плочки на стените и пода, доставени са кухненски шкафове и абсорбатор. Сменено е също парното котле и към него вече са свързани и кухнята, и фоайето, където родители сутрин довеждат децата си. Как работи кухнята първи разбраха малчуганите, които опитаха от вкуснотиите, приготвени там за специално направеното детско парти. Десертът бе осигурен от Община Враца – заместник кметът Красимир Богданов поднесе на децата вкусна торта.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • Габриела |

    това е едно от най-хубажите неща напражени от толкова време насам в нашето село това е голям подарък за всички деца и аз лично много се радвам за подновяването на децкото заведение

box_title_arrow.gifНапиши коментар