*
Борба с вредителите

НОВИ "ОСНОВАТЕЛНИ" ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ: ЗАПОДОЗРЕНИТЕ ЗА САРАФОВО СА В ЛИВАН

|
НОВИ "ОСНОВАТЕЛНИ" ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ: ЗАПОДОЗРЕНИТЕ ЗА САРАФОВО СА В ЛИВАН

Парламентарната комисия за контрол на ДАНС изслуша днес доклад на ръководството на службата относно актуалното състояние на националната сигурност. В доклада е анализирана по-конкретно и ситуацията след вторник, когато България разкри докъде е стигнало разследването на атентата в Сарафово. Смяташе се, че тези разкрития са застрашили националната сигурност.
“Категорично е становището на ДАНС. Те не считат, че след вторник има нови заплахи пред националната сигурност на България”, заяви Камен Костадинов, който е председател на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС и депутат от ДПС.

“Според информацията, която службите дават, нивото на защитеност на критичната инфраструктура и на националната сигурност като цяло е на последна фаза, т.е. няма как оттук нататък да бъде по-високо нивото на защита”, посочи Костадинов. “Оценката на ръководството на ДАНС е, че няма конкретни причини да се счита, че има заплаха за националната сигурност”, добави той.

“Надяваме се, когато завършат процесуално-следствените действия и нещата влязат в съд, да има достатъчно доказателства за изпълнение на международни съдебни поръчки. Засега има основателни предположения, че заподозрените лица се намират в Ливан”, обясни Костадинов.


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар