*
Борба с вредителите

НОВ ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА В ЛОМ И ДАБУЛЕНИ, РУМЪНИЯ

|
НОВ ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА В ЛОМ И ДАБУЛЕНИ, РУМЪНИЯ

На официална церемония в гр.Бекет, Румъния, кметът на община Лом Иво Иванов, областният управител на област Долж, Йон Приотеаса и кметът на община Дабулени Драгой Николае, подписаха договор за изпълнение на проект "Съвместно изграждане на центрове за трансграничен бизнес и търговия в гр.Лом /България/ и Дабулени /Румъния/".

Проектът се изпълнява по Програма за трансгранично сътрудничество България – Румъния 2007 – 2013 г. и е първият на община Лом като водещ партньор, финансиран по програмата. Неговата обща стойност е 1 432,048 евро като срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца.
Финансирането за община Лом е в размер на 1 082,048 евро, а предвидените средства за община Дабулени, Румъния, са 350 000 евро. Проектът предвижда, на мястото на общинския пазар в Лом да бъде изграден и оборудван логистичен бизнес център, а в Дабулени ще бъде построен център за търговия. Основната цел на реализацията му е да сближи икономиките, общностите и хората на граничния район за съвместно развитие на зоната за сътрудничество.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар