*
Борба с вредителите

НОВ БАРДАК С АМАТЬОРКИ НЕ СТАВА

|
НОВ БАРДАК С АМАТЬОРКИ НЕ СТАВА

Искаме контрол на управляващите, а не самата власт. Това заяви Йоана Иванова от протестиращите тази сутрин в "Сблъсък!" в спор по темата “Трябва ли да се смени цялата политическа класа у нас?”. Неин съотборник в синия ъгъл беше проф. Нако Стефанов.
В срещуположния ъгъл политологът Кольо Колев, в тандем със социолога Емил Георгиев, доказваха обратната теза - че “нов бардак с аматьорки не става – те не знаят какво да правят…”.

Проф. Стефанов остро възрази на това съждение и беше категоричен, че “не можем да очакваме стари политици да правят нова политика”. Неговата съотборничка на ринга призова да влязат млади и кадърни хора в управлението на страната и визира дори българските емигранти. По думите й – така или иначе винаги избираме “кое е по-малкото зло”.

Проф. Емил Георгиев пък призова към такива поправки в законодателството, че “гражданите да имат право да отзовават тези, от които не са доволни”. Той коментира и опцията за референдум като изкуствено право, тъй като изискването за стотици хиляди събрани подписи за иницииране на референдум звучи непосилно.

Йоана Иванова попита срещуположния отбор дали смятат, че това, в което живеем през последните години е демокрация, тъй като хората реално не избират представителите си във властта – тях си ги избират партиите. Според нея “с реалния глас на избирателите са избрани само кметовете и президентът”.

Провокаторът Иво Танев даде своя принос в дебата по темата, като призова “в политиката да се краде по-малко”, а асистентката на Иван и Андрей – Мария, която дълги години е работила в държавната администрация, сподели личния си опит, че “всеки нов, който дойде на власт е почтен... само една година”. /БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар