*
Борба с вредителите

NOSTRABET АНАЛИЗ: КОИ СА ИЗНЕНАДВАЩИТЕ СПОРТНИ ДИСЦИПЛИНИ, НА КОИТО ЗАЛАГА БЪЛГАРИНЪТ?

|
NOSTRABET АНАЛИЗ: КОИ СА ИЗНЕНАДВАЩИТЕ СПОРТНИ ДИСЦИПЛИНИ, НА КОИТО ЗАЛАГА  БЪЛГАРИНЪТ?

В качеството си на една от най-надеждните платформи за анализ и ревюта на букмейкъри и спортни залози у нас Nostrabet направиха проучване, в което се опитаха да разгледат най-необичайните дисциплини, на които залагат нашенци. Те разгледаха активността на аудиторията в големи и лицензирани букмейкърски къщи у нас като Bwin спорт и направиха няколко наистина шокиращи според нас извода. Оказва се, че макар и футболът да е топ спорт и за залози, и за гледане в България, съществуват и редица други – и то доста изненадващи – дисциплини, на които нашите играчи залагат. Нека ги разгледаме една и по една. Много е вероятно сред тях да попадне и типът спорт, на който и вие самите обичате да залагате, макар и рядко да сте гледали като почитатели и обикновени зрители пред големия екран.

  • Крикет. Няма нужда да споменаваме, че в България крикетът е всичко друго, но не и любим спорт. У нас той почти не се практикува, но пък събужда все по-голям интерес от страна на залагащите. Ако се чудите защо това е така, веднага ще ви обясним. Българската аудитория на спортните залози, трябва да отбележим, е значително успешна, можеща и най-вече побеждаваща. Това са играчи, които имат добра стратегия, но и умението да се учат от мастърите в сферата. А кои други, ако не англичаните са големите лидери в света на залозите? Доказателство за това, например, е фактът, че в Англия се намират и са основани някои от най-големите букмейкърски къщи. А сега да се върнем на въпроса за крикета и защо българите го предпочитат. Защото нашенци са видели, че в този спорт има потенциал поради факта, че англичаните вече се възползват от този потенциал.
  • Бойни изкуства. Като започнем от бокс и борба и преминем към ММА, това са все дисциплини, на които в България се поставят доста залози. Причината обаче е коренно различна от тази, описана по-горе. Всъщност, бойните изкуства представляват интерес за залагащите именно защото те представляват по принцип интерес. Става ясно, че в България бойните изкуства са на почит и се ценят. От тук е логично и с времето да видим засилен интерес от аудиторията към залозите на бойни изкуства.
  • Електронни спортове. Това е сфера, в която у нас се залага, но и се играе доста. Между другото, в България има много успешни състезатели в това направление. Има дори и много отбори с реални титли и медали от международни събития, посветени на електронните спортове. Според повечето букмейкъри, които действат официално на територията на страната, интересът на българите към електронните спортове се покачва стремглаво. Той се наблюдава и при броя поставени залози в тази спортна дисциплина. В момента, почти всички букмейкъри, разполагащи с официален лиценз да работят у нас, имат специална секция или поне голям набор от залози на електронни спортове. А за тези от вас, които още се чудят какъв точно спорт е това, нека обясним. Залозите на електронни спортове представляват прогнози в различни пазари относно крайните резултати на събития, в които се състезават участници в популярни видео игри. Сред тях най-често практикуваните заглавия са спортната ФИФА, класическата CS GO, популярните Dota, LoL и много други.

Развитието на спортните залози у нас продължава да търпи сериозни темпове и ръст. Нищо чудно съвсем скоро този списък с нетрадиционни спортове за залагане в България да се увеличи двойно, а защо не и тройно.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар