*
Борба с вредителите

НОМЕНКЛАТУРАТА НА ГЕРБ ПРЕВЗЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ

|
НОМЕНКЛАТУРАТА НА ГЕРБ ПРЕВЗЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ

Сега

Богатото предприятие АЕЦ "Козлодуй" бе превърнато в хранилка за отбрани партийни кадри на ГЕРБ.

Еколожка на 28 години командва бордовете на директорите на АЕЦ „Козлодуй” и на държавните „Мини Марица-изток”. Освен новия изпълнителен директор - Валентин Николов, ядрената централа е и с нов председател на Съвета на директорите - Марина Армутлиева. Тя е родена е през 1984 г., завършва висше образование по специалността "Екология и опазване на околната среда" в НБУ. От юли 2011 г. е съветник в министерството на икономиката с ресор концесии, а след като ведомството беше оглавено от Делян Добрев, Армутлиева става началник на политическия му кабинет. Сега тя е назначена за председател на борда на ядрената централа.

4750 лева заплата на месец ще получава друго кадрово "откритие" на новото ръководство. Става дума за бившия зам.-кмет на район „Студентски” по времето на СДС Калин Станкулов е назначен за главен административен секретар на АЕЦ „Козлодуй” (длъжността е с ранг на изпълнителен директор).

Той е завършил хидравлична и пневматична техника и никога не е работил в сферата на атомната енергетика . На втория ден след назначаването си Станкулов подписва граждански договор с 21-годишната Мелина Нинова. На нея е поверено „да консултира ръководството във връзка с имиджа на дружеството” и „въз основа на проучвания да прави контент-анализи на публикации в пресата". Договорът е за 3000 лв.

В интервю за „Преса” на въпроса защо назначихте еколожка за шеф на борда на АЕЦ „Козлодуй" и на „Мини Марица изток", нямаше ли енергетици, Валентин Николов, шефът на АЕЦ „Козлодуй” отговаря, че „тя де факто гледа обществени поръчки. Какво пречи да е еколог? Тя не управлява процеси. Какво пречи, че е еколог”.

Освен това, допълва Николов, "тя е шеф на политическия кабинет на министъра и тя е човекът, който гледа нещата от страна на министъра какво се случва".

Хидрологът Калин Станкулов според Николов не бил „хидролог, а администратор, бил е помощник-ректор в СУ”. (Длъжност помощник-ректор не съществува в Софийския университет и най-вероятно става дума за административен секретар.)

Той ли е сключил договор за връзки с обществеността с една девойка на 21 години от Враца - Мелина Нейкова. Какво разбира тя от връзки с обществеността, пита репортерът."Истината е, че информационният ни център е много зле. Аз съм сключил граждански договор, докато се изготвя службата за връзки с обществеността в централата, да може да ми подготвя всички доклади, свързани с медиите", отговаря Николов.

Николов оглави АЕЦ "Козлодуй" през април. Преди това бе за кратко зам.министър на икономиката, а преди това депутат. Николов е завършил Техническия университет в София като магистър в областта на машиностроенето и двигателите с вътрешно горене.

Единственият човек с опит в атомната енергетика, който остана в ръководството на АЕЦ, е Митко Янков, който е директор на дирекция "Безопасност и качество" и работи в АЕЦ "Козлодуй" от 1975 година след дипломирането си в Московския енергетически институт.

От близо година шефката на Столичната агенция за приватизация и общински съветник на София Валя Чилова е в ръководството на дружеството ВЕЦ "Козлодуй", което е дъщерно на ядрената централа и което трябва да изгради и експлоатира водна централа на един от топлите канали на АЕЦ-а и да произвежда електроенергия с отработената вода при работата на "Козлодуй".

От правно-информационните регистри става ясно, че Чилова е назначена като член на съвета на директорите на ВЕЦ "Козлодуй" на 8 ноември 2011 г. от старото ръководство на атомната централа, което с пращането на Валентин Николов като директор на АЕЦ "Козлодуй" бе променено. По непотвърдена информация персоналът на ВЕЦ-а е от шестима души, а съветът на директорите от четирима.

Освен шеф на столичната приватизационна агенция и софийски съветник, Чилова е съдружник и управител в рекламните и пиар агенции "Маркетор" и "Пасуърд", а също така и международен секретар на фракцията Предприемачи – ГЕРБ.

Заглавието е на Kafene.net


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар