*
Борба с вредителите

НИКОЛАЙ ПЕТРУНОВ ПРЕД EFIRBET: ПИРИН ЩЕ ГО БЪДЕ ЗАРАДИ ФЕНОВЕТЕ

|
НИКОЛАЙ ПЕТРУНОВ ПРЕД EFIRBET: ПИРИН ЩЕ ГО БЪДЕ ЗАРАДИ ФЕНОВЕТЕ

Николай Петрунов е легенда на благоевградския Пирин, като заема второ място по вкарани голове и шесто по изиграни мачове във вечната ранглиста на клуба в елита. Преди години той управляваше успешно родния си тим и само за три години го върна от аматьорите при майсторите. Сега, подобно на истинските пиринци,  Петрунов също страда за клуба и е загрижен за неговото бъдеще.

ЕфирБЕТ потърси Николай Петрунов, за да разбере от него защо Пирин се срина, ще се изправи ли на крака с новия треньор и има ли шансове да оцелее.

-       Г-н Петрунов, ходите ли на мачовете на Пирин?

 

-       Разбира се, че не ги изпускам, когато съм в града, но срещу Септември не отидох, защото имах лошо предчувствие. Много нерви изхабих този сезон и реших тази среща да я пропусна. Двубоят с Локомотив (Пловдив) също нямах възможност да го гледам, тъй като не бях в България, но е хубаво, че взехме точка срещу един от водещите ни тимове. Дано този частичен успех вдъхне увереност в силите на нашите момчета.

 

-       Защо отборът е предпоследен?

 

-       Защото има толкова спечелени точки. А защо е така, това най-добре го знаят хората, които управляват Пирин финансово, организационно и спорно-технически. Ние, от трибуните виждаме, че нещата на терена не са както трябва.

 

-       Нали уж Пирин е обезпечен?

 

-       При последното му завръщане в елита дойде спонсор и даде добри пари, но резултатите показват, че най-малкото тези средства не са били изразходвани разумно. Бяха назначили и една жена да ръководи Пирин, моите уважения, тя може да разбира от маркетинг и мениджмънт, но ефект от нейното управление нямаше. Още през миналия сезон се видя, че и селекцията не се прави правилно, което през това първенство се отрази негативно върху тима.

 

-       Какво имате предвид?

 

-       След като отборът е предпоследен, значи футболистите, които са взели, не са правилните, а дали са имали възможност да привлекат други, може само да гадаем. Обиграваме и млади кадри под наем, като Мартин Смоленски, без да имам нищо против момчето. Един ден, такиви като него, ако се развият, се връщат като готови играчи в отборите, от които са дошли, а ние едно, че оставаме без тези готови футболисти, и второ, няма да вземем пари за това, че сме развили качествата им.

 

-       Казахте, че Пирин не се управлява правилно, а силен човек в управата е Велислав Елезов, който добре познавате.

 

-       Моля се, да не е вярно това, което чувам - че той се е бъркал във футболните неща и казвал какво да става. За мен Елезов е добре подготвен човек за административна работа, но за футбол, отношение не трябва да взема. Когато бяхме с него в общинския Пирин, аз отговарях за футбола,  а той – за администрацията, и с подкрепата на кмета Атанас Гамбитов нещата се получаваха.

 

-       Спортният директор Светослав Дяков напусна Пирин, като намекна, че е имал ограничени правомощия.

 

-       Така казано, излиза, че не всичко е зависело от него и са му се месили в работата. А Съни е име във футбола, мислите ли, че ще търпи някой да му нарежда какво да прави.

 

-       Похарчи ли Пирин имената на Дяков и Станислав Манолев?

 

-       Щом Дяков вече не е при нас, за него е ясно. Станислав е президент, но той също има богата футболна визитка и успешна кариера. Ако и към него е такова отношението, ще бъде жалко.

 

-       Ще успее ли Христо Янев да спаси Пирин?

 

-       Янев сам нищо не може да направи. Христо е интелигентен мъж, има авторитет във футбола и натрупа треньорски опит, Той, екипът му, ръководството, феновете и всички, които искаме Пирин да го има, трябва да помогнем да се спаси Пирин.

 

-       Какъв Пирин очаквате след треньорската смяна?

 

-       Много е важно на първо време да вземем точки в оставащите ни два мача до Нова година, особено в домакинския със Спартак (Варна), а след това да бъдат осигурени средства за зимна селекция. Очевидно е, че Пирин се нуждае от няколко добри попълнения във всички линии, за да се повиши вътрешната конкуренция и да има дълбочина в състава. Мисля също, че отборът трябва да се раздели с някои играчи.

 

-       Сам ли ще взема Янев решенията?

 

-       Би трябвало да е така, защото ако има вмешателство в работата му, вече няма кой да ни спаси. Силната фигура в един отбор винаги трябва да бъде треньорът.

 

-       Защо през последните години Пирин не разчита на свои юноши, които излизат от школата му?

 

-       Всичко бе тотално сбъркано при нас напоследък и дано занапред треньорът да се обърне и към нашите перспективни момчета, тъй като разполагаме с такива. Знаете, че не бе далеч времето, когато бяхме люпилня на таланти, а и Пирин е бил най-силен с пиринци в състава. Помня например, че по едно време имахме седем национали.

 

-       Г-н Петрунов, публична тайна е, че в Пирин има недостиг на средства. Въможно ли е да се стигне до проблеми във финансов аспект по време на зимната пауза и пролетния полусезон, и това да попречи на тима да постигне целта си?

 

-       Лично аз искам Пирин да е отбор, с който да се съобразяват всички. В Благоевград има темпераментни фенове и хора с възможности, а и общината помага. Тези обаче, които са начело на клуба в момента, трябва да си направят изводи и да си извлекат поуки, за да не повтарят стари грешки. Получи ли се, нашият Пирин може не само да се оттласне от дъното, но и да върви нагоре.

https://efirbet.com/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар