*

НИКОЛАЙ НИНОВ: СЛЕДВАМЕ ПЛАН "А" - ВЛИЗАНЕ В "А" ГРУПА

|
НИКОЛАЙ НИНОВ: СЛЕДВАМЕ ПЛАН "А" - ВЛИЗАНЕ В "А" ГРУПА

Ръководството на ПФК "Бдин" Видин направи публичин "отчет" на свършеното в клуба от началото на пролетния дял на първенство в Западната "Б" футболна група. На стадион "Бенковски" треньорското ръководство и част от футболистите споделиха своите амбиции и вижданията си за бъдещето на видинския футбол.

"Целта пред ПФК "Бдин" Видин е ясна още от 23 януари и това е влизане в "А" група", каза на днешната пресконференция на тима старши треньора Николай Нинов.

"Отбора от мач на мач играе стабилно и концентрирано. Тепърва следват трудните мачове и трябва до край да сме мотивирани и амбицирани. Всеки мач трябва да ни е като финал, а като такъв "Бдин" го интересуват само трите точки и нищо друго", каза още наставника на "бдинци". "Трябва да сме реалисти, нещата в "Бдин" вървят добре. Всички футболисти вече се познаваме, сработили сме се и резултатите ще дойдат. Евентуалното влизане в "А" група ще е в плюс за Видин", заяви вратаря Тодор Кючуков, който е и капитанът на отбора.

"В отбора се работи много по-професионално, съпоставено с миналия сезон. Изградихме добър колектив, а това ще ни носи победи, а в момента сме по-добър отбор в сравнение с миналата година", заяви на пресконференцията още един от играчите на "Бдин", халфа Николай Цветков. Голмайстора на отбора, нападателя Владислав Мирчев бе кратък и лаконичен на въпроса ще продължава ли да бележи за "Бдин", като каза скромно, но авторитетно, че се надява на това!

Своята оценка за отбора даде и Петър Кюмюрджиев, според който в момента "Бдин" има най-добрите играчи в двете "Б" групи. В заключение треньора Нинов каза, че всички играчи са здрави, няма и наказани футболисти и ще разчита на подкрепата на публиката в домакинската среща с "Академик" София. На пресконференцията стана ясно също, че 22- годишният защитник Радослав Михов от „Пирин” Благоевград тренира с отбора.

Той е на пробен период и ако бъде одобрен от треньорския щаб, ще подпише с видинчани. Всеки четвъртък ще бъдат организирани пресконференции, увериха от ръководството на отбора. Тази събота, 7 април "Бдин" посреща тима на "Академик" София в среща от 20 кръг на първенството на Западната "Б" група. Мача е от 17 часа на стадион "Бенковски". Главен съдия е Ангел Баялцалиев от София. Помощници ще му бъдат Антон Терзиев и Димитър Русев също от София. Четвърти съдия е Даниел Цолов от Монтана.  


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар