*
Борба с вредителите

НИКОЛАЙ ИВАНОВ: ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ ВЕЧЕ СТАРТИРА ТОЗИ ИЗСТРАДАН ПРОЕКТ

|
НИКОЛАЙ ИВАНОВ: ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ ВЕЧЕ СТАРТИРА ТОЗИ ИЗСТРАДАН ПРОЕКТ

В края на своя мандат като кмет на Криводол, Николай Иванов, при представянето на вече приетия, преминал през всички фази проект на общината се похвали, че минути преди това е получил последното одобрително писмо от управляващия проекта орган – ДФ "Земеделие". Той изрази удовлетворението си, че вече може да се даде старт на проекта за "Реконструкция на градския стадион "Христо Ботев" и работата по него да започне веднага. Проектът е разработен от екип на администрацията, приет е още на 11 май миналата година. С него Криводолската община кандидатства по Програма за развитие на селските райони 2007-2013. Мъките започват с тежките процедури по уточняване на детайлите и най-вече при избор на изпълнител. Явилите се много кандидати за този крупен обект предизвикват конкуренция, текат дълги срокове на обжалване, докато накрая не се произнася Върховният съд по избора на фирмата изпълнител. Срокът за изграждането на новото модерно спортно съоръжение е 30 месеца, но Николай Иванов заяви пред медиите, че още през юни-юли догодина ще могат да се играят срещи на футболния терен. Консорциум ДЗЗД "Спортна инфраструктура"- Криводол ще трябва да извърши строително монтажни дейности за 4 311 000 лева. Строителният надзор е поверен на столичната фирма "Синко -инженеринг" АД, а доставката на съоръженията на стойност 401 000 лева се поема също от консорциум-ДЗЗД "Тангра Консулт спорт"- София.
Общата стойност на новото съвременно спортно съоръжение на Криводол е 4 767 120 лева, 80 процента от сумата се осигурява от Европейски земеделски фонд за развитие в селските райони, "Европа инвестира в селските райони", останалите пари са от национално съфинансиране.
Проектът беше представен пред медиите от инж. Розалина Георгиева, в присъствието на представители на фирмите. Като цяло той обхваща построяването на нова административно-битова сграда, трибуни, основен ремонт и реконструкцията на съществуващата сега сграда в сектор А, изграждане на отводнителни съоръжения за терена. Стадионъта ще има 3 000 места и лекоатлетическа писта. Освен за футбол, изглеждащият по един модерен начин спортен комплекс, ще дава възможност и за развитието на останалите видове спорт - волейбол, баскетбол, тенис на корт, лека атлетика. От фирмата, която ще трябва здравата да работи още от утре заявиха, че в дейностите по новото строителство и реконструкцията цялостно на стадион "Христо Ботев" ежеднено ще бъдат ангажирани по около 75 човека, ще има работа и за хора с по-ниска квалификация.
- Очаквайте една хубава зима с осигурена работа - обещаха те.
Николай Иванов подчерта, че това е най-хубавото, което се случва в тези предизборни дни.
- След последното писмо, в което управляващият орган ни казва, че няма никакви забележки по проекта и можем да започнем работа по него, аз съм удовлетворен, значи, че екипът, който работи много и изстрада този проект, си е свършил много добре работата. Това е един от малкото проекти със спортен характер, които бяха одобрени за финансиране чрез тази програма и за нас е наистина атестат за професионлизъм.
Целта ни бе да отговорим на нуждите на хората от Криводол от съвременна спортна база и най-вече да изградим за младите една среда за спорт, където те да "избягат" от "стайното компютърно отглеждане", да растат по-здрави, по-жизнени и позитивни, споделиха при представянето на проекта в Криводол. Новият стадион е проектиран по правилата на УЕФА, така че футболната ни централа би трябвало да го лицензира за срещи на "Б" професионална група. Спортната зала и стадиона при едно добро сработване с останалите спортни федерации ще могат да бъдат използвани за срещи и тренировки на различни спортни отбори. А футболистите на "Ботев" - Криводол, които сега провеждат своите срещи на лицензирания стадион в Мездра ще са първите, които ще се насладят на новото съоръжение и защо не, с победите си да бъдат достойни за него.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар