*
Борба с вредителите

НЕВЯНА ВЛАДИНОВА ПРЕД EFIRBET: ЕВРОПА ОСТАНА ВПЕЧАТЛЕНА ОТ НАШИТЕ ГИМНАСТИЧКИ

|
НЕВЯНА ВЛАДИНОВА ПРЕД EFIRBET: ЕВРОПА ОСТАНА ВПЕЧАТЛЕНА ОТ НАШИТЕ ГИМНАСТИЧКИ

Невяна Владинова е една от иконите на художествената ни гимнастика. Когато играеше, изпитвахме голямо удоволствие да гледаме нейните артистични изпълнения на килима, а сега като вицепрезидент на федерацията и международен съдия тя продължава да бъде отдадена на любимия си спорт.

В интервю за сайта Ефирбет Невяна Владинова коментира великолепното представяне на нежните ни грации на Европейското първенство в Израел, на което за пореден път показахме, че сме световна сила в този атрактивен спорт.

-       Невяна, каква е оценката Ви за представянето на нашите грации в Тел Авив и отговаря ли на Вашите очаквания?

 

-       Много силно Европейско първенство за България. Резултатите и медалите го показват. Не хвърчим в облаците, разбира се и знаем, че имаме още много работа, както и че можеше и още на това състезание. Важното е, че всички момичета бяха забелязани и от съдии, и от публика, и заявиха ясно, че ще бъдат претендентки за златото и на Световното в София, което предстои.

 

-       Безспорно, Боряна Калейн бе голямата звезда. Какво си мислехте, докато я гледахте?

 

-       Всъщност съдийствах, докато нашите момичета играеха, заедно с Христиана Тодорова, за да можем веднага да реагираме с контестации, ако се наложи. Молех се единствено Боряна да издържи и да изиграе всичко. Беше в страхотна форма. Щастлива съм, че успя на финалите да вземе това, което заслужава. Тя може още много и съм сигурна, че ще го покаже.

 

-       Как ще обясните грешките, които тя допусна в първите си съчетания на топка и бухалки, и които й попречиха да вземе първата си значима титла в многобоя?

 

-       Смея да кажа, че тази на топка я лиши от титлата, защото чисто технически беше по-голяма. Смятам, че тази грешка се дължи на секундна загуба на концентрация, защото определено не е елемент, който тя не може или не е изработила. Желанието за победа и това, че беше изключително близо до нея вероятно също повлия, но хубавото при Боряна е, че все по-добре умее да владее емоциите си на килима и да бъде стабилна в изиграванията си.

 

-       Това, което Бубето показа във финалите на топка и лента, това ли е нейната игра?

 

-       Бих казала, да. Обръчът също беше силен. Единствено бухалките не овладя.

 

-       Къде има резерви Калейн?

 

-       В чистотата на изпълнението и в това да прави абсолютно всичко заложено в съчетанията си.

 

-       Каква е разликата в момента между Боряна и другите силни гимнастички на планетата?

 

-       Боряна е много комплексен състезател. За мен тя най-добре се справя с така важния компонент в новия правилник – артистичност. При нея той не отнема от сложността на съчетанията.

 

-       Може ли Бубето да стане абсолютна световна шампионка в София?

 

-       Разбира се. Само да е здрава и спокойна.

 

-       Какво бихте казали за Стилияна Николова?

 

-       Стилияна направи невероятен дебют. Тя беше изненадата на състезанието. Всички говориха за нея – съдии, публика, конкуренция, всички. Няма как да е друго след смелата и атрактивна гимннастика, която показа. За нея най-доброто тепърва предстои.

 

-       Нямате ли усещане, че тя сякаш изпреварва развитието си?

 

-       Не мисля. Тя е много амбициозна и работи много. Всичко е закономерно и смятам, че си на точното място по точното време.

 

-       Времето ще работи за Стили. Какво очаквате да постигне?

 

-       Очаквам да не губи мотивация и вяра. От там нататък ще ни носи много поводи за гордост.

 

-       Как виждате новия ансамбъл?

 

-       Все по-добре. Направиха се много промени там и в състава, и в съчетанията. Вече се вижда сработването им като отбор и нещата влизат в релси.

 

-       Ще съумее ли Весела Димитрова да извлече максимума от състезателките си, за да ни радват?

 

-       Нямам съмнения във Весела. Малко търпение трябва само.

 

-       Предвид това, че техните предшественички вдигнаха високо летвата, какви трябва да бъдат реалните очаквания от този наш ансамбъл?

 

-       Преди вси чко не бива да бъдат сравнявани с тях. Това е нов отбор, нов олимпийски цикъл, нов правилник, друга конкуренция. Реално ансамбълът  отново ще е сред най-добрите в света.

 

-       Сигурно сте имали възможност да разговаряте с много специалисти в Израел. Какво Ви казаха те за нашите грации?

 

-       Всички са впечатлени и основно от това, че не говорим само за една гимнастичка, а за това, че България е от водещите сили в света на художествената гимнастика. Имаше и градивна критика, която ние оценяваме и ще ни е от полза.

 

-       В тези времена на криза, които неминуемо се отразяват и на спорта, какво ще е бъдещето на българската художествена гимнастика?

 

-       В нашия спорт работят силни и борбени хора. И във федерацията, и в националния отбор, и по клубовете всеки си върши работата и прави това, в което е добър и с което е полезен. Това държи българската художествена гимнастика винаги във форма и минимално уязвима към тези фактори. Благодарни сме и на всички наши партньори и спонсори, защото точно в тези времена имаме най-голяма нужда от тях и подкрепата им е жизнено важна.

 https://efirbet.com/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар