*
Борба с вредителите

НЕ/СЛУЧАЙНИ АНАЛОГИИ

|
НЕ/СЛУЧАЙНИ АНАЛОГИИ

Иван Сухиванов
http://www.svobodata.com

Олимпийските ни “големи надежди” се завърнаха с подвити опашки от Лондон. Преди това евродоклад попари бойковото управление на държавата.

Преди няколко месеца пък Софка Маринова донесе среден пръст за чалгата от Евровизия и в частност за неоценимия гъз на Азис, т.е. за тавтоглупостта “етнопопфолк”, придошъл като паракултурен феномен откъм Димитровград /нямам предвид В.Рашидов/… Има ли връзка между събитията или просто пак ще злословим с цел да отнемем обичта на хората към премиера?

Да, премиерът наш бе заложил като на черното тото на родните спортни галфони. Само че, оказа се, че те са изяли бадева бая данъкоплатски парички за “подготовка”. Впрочем част от подготовката им бе да хойкат по шоупрограми, да дават задълбочени оценки за всичко под слънцето и да папат на корем на държавната софра, поканени като гости от бащицата на спорта Бойко Борисов.

Но премиерът бил доволен, малко не им достигало в Лондон, вероятно допинг?… И на него “малко” все не му достига да заприлича на премиер, ако не на Иван Костов, то поне на Кобурга…а министрите му да се оминистрят, както казва Вазов.

Впрочем няма и как – кадровата му политика е плод на спонтанни решения, взети но кръстопът. Иначе как калинките ще накацат на висши държавни постове, а милиционерския физкултурник Цветанов ще ни е вицепремиер, ега ти и държавата…

Скоро научихме, че ДСинодът ще получи няколко милиона за ремонт и строеж на църквета, параклиси, за ремонт на монашески съборетини лично от строителя на най-нова България.

Някакви учители пък си позволиха да искат пари за просвета, образование и култура, неща все излишни за българското население. Впрочем премиерът като чуе за култура и май се хваща за к/об/ура.

Към цялата тая среда, която обитаваме със стиснати зъби и запушени носове, като прибавим и втръсналите пошляци от медийното пространство, плътната картинка съвременния български живот лъсва отявлено.

Впрочем не е трудно да си гербер в такава атмосфера, трудно е да си нормален индивид. Как не остана една област в духовния живот на българите неосквернена?

А да бе! Магистралите! Пред нас блеснали…Пътища за никъде, постлани с бойковите добри намерения…


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар