*
Борба с вредителите

НЕМСКАТА ARD СНИМА ВЪВ ВИДИН

|
НЕМСКАТА ARD СНИМА ВЪВ ВИДИН

Екип на немската държавна телевизия ARD взе интервю от кмета на община Видин Герго Гергов за предаването „Европа днес”, което ще се излъчи на 14-и април, съобщиха от общинския пресцентър. Сред темите на интервюто са перспективите за подобряване живота на хората в града и общината по време на настоящия мандат, с конкретните проекти по европейски програми, на които се залагат особени надежди и лостовете за финансиране на общинските дейности.
Екипът на Първа немска програма ARD мина по Дунав мост 2 и засне репортаж за строителството на инфраструктурното съоръжение, с което за трети пореден път екип на немска телевизия отразява хода на строителните дейности, информираха и от Информационния център „Дунав мост Видин-Калафат”. Оттам припомнят, че след две предавания на „Deutsche Welle” през на 2011 и 2012 година, вчера ARD German TV посети строителната площадка на проекта. Репортерът Томас Ведман, операторът Ромен Виртц и звукооператорът Шон Хакщайн заснеха репортажът за най-дългия дунавски мост, с чието изграждане бяха запознати от зам.-управителят на Проекта инж. Хулио Руис. Екипът засне кадри от 43-метровите пилони при стълб РВ9 и вътрешността на връхната конструкция на моста.
„Повод за посещението на ARD TV в нашата страна е Северозападна България, където, както се изрази Томас Ведман, „във време на финансова криза се случват реални неща” и където „има надежда” за бъдещото икономическо развитие на региона. Проектът „Дунав мост Видин-Калафат” е най-големият работодател, в сравнение с всички останали в областта”, допълват от Информационния център на моста Видин-Калафат.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар