*
Борба с вредителите

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПРЕМЕСТИТЕ СТРЕЛКИТЕ НА ЧАСОВНИКА

|
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПРЕМЕСТИТЕ СТРЕЛКИТЕ НА ЧАСОВНИКА

През тази нощ минаваме от лятно часово време към астрономическо. В 04:00 часа в неделя ще трябва да преместим стрелките на часовниците с час назад. По-просто казано, ще спим с час повече.

Идеята за смяна на времето е приложена за първи път в Германия по време на Първата световна война с цел максимално използване на дневната светлина. В момента това се прави в 119 държави по света. Има и страни, които не въртят стрелките на часовника - например Япония, Китай и Естония.

У нас лятното часово време е въведено през 1979 г., като то започва в последната неделя на месец март и продължава до последната неделя на октомври.

Въпреки че формално с промяната на времето имаме повече часове дневна светлина, много специалисти посочват, че стрелките на биологичния ни часовник не се въртят толкова лесно. Някои изследвания даже търсят връзка между лятното часово време и хроничните заболявания и депресията.

Обикновено най-тежки са първите дни след промяната на времето. Тогава, съветват специалистите, трябва да се концентрираме върху това, с което се занимаваме, за да не избегнем допълнителните проблеми, които самовнушението може да ни докара.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар