*
Борба с вредителите

НЕ ОСТАВЯТ НА МИРА КМЕТА ЗЛАТКО ЖИВКОВ, СЕГА ИСКАТ ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ...

|
НЕ ОСТАВЯТ НА МИРА КМЕТА ЗЛАТКО ЖИВКОВ, СЕГА ИСКАТ ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ...

Временно отстраняване на кмета Златко Живков поиска Върховна касационна прокуратура. Делото ще се гледа в понеделник в Софийския градски съд. Това съобщи пред журналисти кметът на Монтана Зл. Живков.

„Бързат, очевидно много бързат в последните дни. Нищо не намериха досега и след като делото бе възложено на прокуратурата във Враца, сега е прехвърлено на следващата инстанция. Това премина всякакви граници”, коментира той Мотивът за временното му отстраняване от длъжност бил, че възпрепятства разследването. „Дали сме всички документи и по никакъв начин не сме пречили на разследващите”, заяви Зл. Живков. „Не се притеснявам от нищо, защото това дело е обречено. Това го знаят и поръчителите”, категоричен е той.

„Няма да се кандидатирам за депутат, но и няма да гледам отстрани предстоящата предизборна кампания”, заяви още Златко Живков.

С постановление от 24 януари 2012 г. Окръжна прокуратура - Монтана отказа да образува наказателно дело срещу Зл. Живков по доклад на Сметната палата. Одитният доклад е стигнал до прокуратурата заради описано в него нарушение в разходите на община Монтана за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на битовите отпадъци. Според проверяващите „средствата от такса битови отпадъци не са целеви, те са собствени приходи на общината, които се разходват в съответствие с бюджета на общината”.

„ С част от тези пари , около 700 000 лева са платени сметки за отопление на детските заведения, уличното осветление и др. „Ако за това ще ме съдят, то на съд трябва да отидат десетки кметове от страната”, смята Зл. Живков.

Отказът на прокуратурата в монтана да образува дело срещу кмета бе обжалван и по-късно случаят бе възложен на Националната следствена служба. Оттаям го дадоха на прокуратурата във Враца, а сега случаят вече е възложен на ВКП.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар