*
Борба с вредителите

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ВРАЦА ДЕНИЦА СИМЕОНОВА ПРИЗОВА МЛАДИТЕ ХОРА ДА СА АКТИВНИ ГРАЖДАНИ И ДА ГЛАСУВАТ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ

|

Повече от 160 младежи участваха във форума „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи” под патронажа на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, чийто заместник-председател е народният представител от Враца Деница Симеонова. Събитието беше организирано от Бюрото на Европейския парламент в България и в него участваха народни представители и евродепутати.

„Гласовете ви имат значение, идеите ви са ценни и вашите действия могат да имат важно влияние върху Европейския съюз“, обърна се Деница Симеонова към младежите.

Това, че българският парламент е домакин на подобно събитие, означава, че институцията е отворена да чуе идеите и предложенията на всички млади българи, както и да ги включи в дебата за бъдещето на Европа, подчерта Деница Симеонова. Тя посочи на младежите, че имат уникалния шанс да живеят в най-големия мирен проект на света и да се възползват от привилегиите, които ни дава членството в ЕС. Изборите за членове на Европейски парламент са и отговорност за вас, като вече гласуващи българи, да изберете и да начертаете бъдещето на ЕС, добави Деница Симеонова.

Младите хора не гласуват толкова често в България и не са активни, отбеляза ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев. Той призова младежите да се възползват от възможностите, които им предоставя демокрацията и да бъдат активни граждани. За млади хора като вас е важно да го правят, добави Теодор Стойчев.

 

Форумът „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи” даде възможност повече от 160 млади хора от цяла България, включително от област Враца, да се срещнат с членовете на Европейския парламент и народни представители и да обсъдят с тях въпросите, които ги вълнуват. Младежите се включиха в четири практически занимания на различни теми, свързани с гражданската активност и участието на младите хора, демокрацията, бъдещето на Европа, дезинформацията и намаляването на отпадъците. Модератори на заниманията бяха представители на Националния младежки форум, екологично сдружение „За Земята“, организацията за социално предприемачество „Землевеж“ и Стефан Попов - Чефо.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар