*
Борба с вредителите

НАДЗИРАТЕЛИТЕ ОТ БОЙЧИНОВЦИ ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА НА ПОЛИЦАИТЕ

|
НАДЗИРАТЕЛИТЕ ОТ БОЙЧИНОВЦИ ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА НА ПОЛИЦАИТЕ

Надзирателите от поправителния дом за непълнолетни в Бойчиновци подкрепят готвения протест на полицаите, за достойно заплащане и европейски условия на труд, който  се проведе на 23 септември в София пред МВР и Министерството на финансите.Петдесет служители от надзорно - охранителния състав на дома, членуват в Синдикалната секция към Синдикат на служителите в затворите в България, който официално с Отворено писмо - декларация на УС, до премиера Бойко Борисов, министрите на финансите, вътрешните работи и правосъдието Симеон Дянков, Цветан Цветанов и Диана Ковачева, през седмицата изрази своята позиция на солидарност със Синдикалната федерация на служителите в МВР. С писмото, от Синдиката на служителите в затворите настояха за реални действия, които да гарантират повишаване на професионалния и социален статус, на доходите и жизненото равнище на работещите в сектор \”Сигурност\”.

От синдиката изразиха също становище, че строгите бюджетни ограничения в сектора на сигурността не кореспондират с ангажиментите за подобряване на социалния статус и поставените цели в битката с престъпността и корупцията, а напротив - задълбочават мотивираността и напрежението сред служителите и задълбочават усещането за несигурност и несправедливост.

В израз на съпричастност служителите на пенитенциарното заведение ще изпратят свои представители на протеста в София. Протеста на работещите в затворите има и сигнален характер към Министерството на правосъдието, което на всички поставени от тях искания, до тук е отговорило единствено с обещания.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар