*
Борба с вредителите

НАД 850 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ВЪВ ВРАЦА СЕ ОБУЧАВАТ ПО МЕТОДА МОНТЕСОРИ

|

На тържествена церемония беше отбелязана една година от създаването на общност „Монтесори“ във Враца. През настоящата учебна година по иновативния метод се обучават над 850 деца и ученици в 19 групи в детски градини, 10 паралелки в училищата и 6 ясли и яслени групи.

Кметът Калин Каменов приветства присъстващите педагози. “Вярвам, че с общи усилия ще направим така, че най-голямата Монтесори общност в страната да бъде във Враца. Нека заедно надградим започнатото, защото образованието е ключът към преодоляването на всяка трудност” - добави още Каменов и връчи дипломи на 17 специалисти, които ще работят по методиката.

В рамките на церемонията колективът на ДГ “Европейчета” получи първата награда „Посланик Монтесори“ за заслуги за развитието на Общността.

В програмата взеха участие малчуганите Рая Славчева от ДГ „Детски свят“, Никола Данчев от ДГ „Щастливо детство“ и Ева Гаврилова от ДГ „Славейче“.

На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, директори и педагози от детски и учебни заведения града.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар