*
Борба с вредителите

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! НА ВНИМАНИЕТО НА ОНЕЗИ, КОИТО ДНЕС СЕ ИЗНЕНАДВАТ ОТ ПРОБЛЕМА С 11-ТЕ МИЛИОНА!

|
Зареждане на видео плеър...

Публикуваме архивни кадри от Извънредно заседание на Общински съвет – Враца от 25 август 2014 г., за обсъждане на проблемите с проектите на община Враца.

На пресконференция вчера /1 октомври 2017 г./ кметът на община Враца Калин Каменов обяви публично какви са последствията от неправомерно преведените от Николай Иванов – бивш кмет и настоящ народен представител от БСП, 11 милиона за довеждащ водопровод от язовир Среченска бара. Едва ли някой ще се изненада от факта, че сметката ще трябва да я платим всички ние, виновникът ще седи самодоволно в депутатското кресло, а партията му ще говори за морал.

Изненадани от новината обаче се оказаха местните медии. Съдейки по публикациите им, човек ще си помисли, че през 2014 г. са били на някоя друга планета.

Необходимо е само малко търпение да изгледате целия материал, от който става пределно ясно кой и как е превел 11-те милиона. Кой е бил против и кой как е реагирал. За прокуратурата е излишно да говорим – 3 години очевидно не са били достатъчни да се самосезира.

На 2 октомври Окръжна прокуратура – Враца реагира “светкавично” и публикува на официалната си страница следното:

“Във връзка с появилите се публикации в електронни медии, отнасящи се до подаден сигнал в Окръжна прокуратура – Враца, касаещ извършено авансово плащане по интегриран проект за водния цикъл на гр. Враца – рехабилитация на стоманен и реконструкция на съществуващия захранващ водопровод от язовир „Среченска бара“ за гр. Враца, уведомяваме за следното:

По случая се води следствено дело, образувано своевременно след приключване на проверката, извършена от ОД МВР – Враца, въпреки че преписката е изпратена в прокуратурата с мнение за отказ да се образува досъдебно производство.  По следственото дело са извършени множество действия по разследването, като са събрани огромен обем писмени доказателства /над 15 тома/, в това число е разкрита банкова тайна по отношение на над 20 бр. банкови сметки. Предстои назначаване на съответните експертизи.

От момента на образуването му делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и разследването по същото се провежда интензивно, съгласно изготвен следствено-оперативен план.

При събиране на достатъчно доказателства за ангажиране отговорността на длъжностни лица и в рамките на установените процесуални срокове, ще бъдат извършени съответните уведомявания по реда на НПК.”

Съдейки по бързината на реакциите на прокуратурата, може в следващите 3 години и да приключат дейността си по сигнала!

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар