*
Борба с вредителите

НА ФЕРИБОТ ВИДИН ОТКРИХА КОКАИН В КАПСУЛИ

|
НА ФЕРИБОТ ВИДИН ОТКРИХА КОКАИН В КАПСУЛИ

Митническите служители на Ферибот Видин откриха кокаин в капсули за гълтане, съобщиха от Агенция „Митници”. Митническите служители на Митнически пункт Ферибот Видин са селектирали по метода анализ на риска за щателна проверка влизащ в страната автомобил „Ауди А6” с българска регистрация. В колата са пътували трима български граждани. При извършената проверка митническите служители са открили в пода на автомобила специално изработен тайник. В него е бил скрит найлонов плик с 48 капсули, пълни с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на кокаин. Наркотикът е с общо тегло 438 гр.
Пътниците твърдят, че пристигат от Австрия. Начинът на опаковане на наркотика сочи, че той най-вероятно е бил пренесен от Южна Америка от гълтач, на европейска територия е бил изведен от тялото му по естествен начин и впоследствие е направен осуетеният от митническите служители опит за трафикирането му до България в тайник.
Наркотрафикантите са задържани, по случая работят компетентните органи.
Това е вторият успех на видинските служители от сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика” на отдел „Митническо разузнаване и разследване” в Митница Лом, които точно седмица по-рано разкриха и осуетиха опит за наркотрафик на 4,2 тона хашиш към Белгия.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар