*
Борба с вредителите

МОНТАНА СЕ ПОБРАТИМИ С КИТАЙСКИЯ ГРАД ЧУН ЦИН /видео/

|
МОНТАНА СЕ ПОБРАТИМИ С КИТАЙСКИЯ ГРАД ЧУН ЦИН /видео/

Монтана се побратими с китайския град Чун Цин. След Плевен и Добрич общината е третата, която подписва договор за сътрудничество с 33-милионния мегаполис, съобщи след завръщането си от източната страна кметът Златко Живков. В Китай бяха същозаместник-кметът Тихомир Антонов, заместник-председателят на Общинския съвет Диман Георгиев и Рени Янева, координатор за връзките с чужбина на общината, както и бизнесмени, които пътуваха на собствени разноски.
Посещението на монтанската делегация в Чун Цин бе водещата новина за всички медии. Репортаж от церемонията по подписването на договора бе показан и по националната телевизия, уточни Живков. Бяхме посрещнати много топло, споразумяхме се да си сътрудничим в областта на администрацията. Приети бяхме като коректен и надежден партньор, категоричен бе той. Обсъдихме икономическите отношения между двата града. Китайска делегация идва в Монтана през следващата година. Това най-вероятно ще стане на празника на града Свети Дух, уточни градоначалникът. Ще последва и размяната на фолклорни състави, допълни Живков.
“Хората проявиха интерес към Монтана, защото имат възможности да инвестират тук. Само в града над река Яндзъ са изградени седемнайсет моста, осемнайсетият се строи в момента. Само инвестицията в парка на Нанан е около 250 милиона долара. Жилищното строителство е огромно”, каза още кметът.
Чун Цин е най-големият град, в който има всички видове транспорт и дори метро и е разположен върху площ от 82 хиляди квадратни километра на двата бряга на река Яндзъ. “Посестрима”, както казват китайците, на Монтана е районът Нанан, намиращ се в центъра на града. Там живеят “само” 760 хиляди човека. Само в петкилометрова отсечка има шест петзвездни хотели на известни световни вериги. Впечатляващи са изключителните темпове на строителство, каза кметът. В района има дори умален вариант на стадиона “Птиче гнездо”.
Контактите с управата на китайския град са установени преди две години, по време на световното изложение в Шанхай. Чун Цин има 28 партньорски градове на изток и на запад, обобщи Живков


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар