*
Борба с вредителите

МОМИЧЕНЦЕ Е ПЪРВОТО БЕБЕ НА 2013 ГОДИНА ВЪВ ВИДИН

|
МОМИЧЕНЦЕ Е ПЪРВОТО БЕБЕ НА 2013 ГОДИНА ВЪВ ВИДИН

В 11 часа на 1 януари в акушеро-гинекологичното отделение на видинската болница „Света Петка“ проплака първото бебе за 2013 година във Видин. Това каза за Радио “Фокус”- Видин д-р Петър Младенов, чийто екип е изродил бебето.

Бебето е момиченце и тежи 3050 грама, дължина – 49 см. Това е второ раждане за 24- годишната Сашка Тошкова от Видин. Още една родилка изчаква в родилна зала, допълни д-р Младенов и се очаква в първия ден на Новата година да има още едно бебе.

За пияните, които тази година бяха значително по-малко, отново са пращани линейки през новогодишната вечер във Видин, каза за Радио “Фокус”- Видин дежурният лекар в Центъра за спешна медицинска помощ. В Спешния център е докаран мъж със счупен крак, наложило се е да бъде гипсиран. Пациентът не е настанен в отделението, а ще продължи лечението си в домашни условия. Гипсиране се е наложило и при жена изкълчила глезена си. Оказана е помощ и на лица прекалили с алкохола. Във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Кула е имало едно повикване на дежурен екип за бъбречна криза. Не се е наложило пациентът да бъде откаран в отделението на видинската болница, оказана му е медицинска помощ на място.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар