*
Борба с вредителите

"МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ"

|
"МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ"

"Спортни игри за деца с увреждания под наслов "Можем да бъдем приятели" се състояха във видинската спортна зала "Фестивална". Инициативата е на местния дневен център за деца с увреждания "Пролет"- така младите хора на Видин отбелязаха постфактум Международния ден на хората с увреждания, който бе на 3 декември"- съобщи за изпълнителният директор на Ученически спортен клуб "Шампион" Росен Ракаджиев.

"В игрите днес участваха по 10 момичета и момчета от дневен център за деца с увреждане "Пролет" и деца от Дома за деца с умствена изостаналост в село Гомотарци. Спортните дейности се подпомагат от Българския спортен тотализатор"- обясни директорът на дневния център Валентина Петкова.

Организаторите на специализираното издание на "Бързи, смели, сръчни" бяха съобразили спортните дисциплини с възможностите на децата- провиране през обръч, подскоци между кегли, хвърляне на топка в мини баскетболен кош, каране на колело между стойки, упражнения с футболни елементи и удар в малка вратичка. В емоционалните надпревари нямаше победители- всички участници получиха много награди и лакомства.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар