*
Борба с вредителите

"МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ" Е АЛТЕРНАТИВА НА ПАРТИИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА

|
"МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ" Е АЛТЕРНАТИВА НА ПАРТИИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА

„Инициатива „Модерна България“ е гражданската алтернатива на партиите на олигархията. Това е движението на активните граждани, които никога не са мълчали, имат чиста биография и искат нов модел на управление на България“, това заяви един от инициаторите на движението Борислав Цеков при учредяването на местна структура в Монтана. Пред събралите се граждани, предприемачи и представители на неправителствени организации той беше категоричен, че „Модерна България“ няма да става партия и няма да излъже очакванията на гражданите, които търсят политическо представителство, но не искат да се подчиняват на поредните партийни лидери, устави и политбюра. „Има огромна гражданска енергия отвъд партиите, която днес няколко олигарси и кръгове от Държавна сигурност се опитват да задушат като залепят граждански етикети върху поредните лидерски партии, създавани с парите и медийната пропаганда на олигархията – партиите на Кунева и на Слави Бинев. Тази измама няма да мине, само си харчат парите“, категоричен бе Борислав Цеков.

Проф. Владимир Чуков, който също е сред инициаторите на Движение „Модерна България“, заяви, че една от най-важните цели на новата гражданска формация е да се промени управленския модел като властта се постави под реален граждански контрол и се децентрализира с реално прехвърляне на правомощия към общините и регионите.

Михаил Шишков от Независимия съюз на потребителите посочи, че досега никой български управник не е направил нещо съществено за защитата на потребителите от монополите и картелите. „Модерна България“ ще бъде и антимонополно движение. Според социологът Венелин Стойчев е необходима радикална прозрачност на бюджетните разходи особено в условията на криза. Затова „Модерна България“ предлага законопроект и проекти за общински наредби за създаване на достъпни чрез интернет бази данни с разходите на администрацията.

Инициатива „Модерна България” е гражданско непартийно движение от нов тип, което е в процес на формиране и вече обединява повече от 60 автентични граждански организации, от различни региони на страната.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар