*
Борба с вредителите

МНОГО НЕЯСНА СЪДБА НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ВУЗ ВЪВ ВИДИН, МАЙ НЯМА ПАРИ

|
МНОГО НЕЯСНА СЪДБА НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ВУЗ ВЪВ ВИДИН, МАЙ НЯМА ПАРИ

"В Академичния съвет на Софийския университет до момента не е внасяно предложение за разкриване на негов филиал във Видин, няма такова обсъждане и в този смисъл не може да се говори, че има отрицателно становище", съобщи на пресконференция депутатът от БСП Михаил Миков.
Седмица по-рано видинският депутат от ГЕРБ Владимир Тошев каза, че Академичният съвет е отхвърлил предложението за филиал и затова се върви към вариант Алма Матер да предлага само магистърска програма във Видин.
"Подкрепям идеята за висше учебно заведение във Видин и затова, след като министър Игнатов обяви, че ще бъде направен филиал на Софийския университет, внесох предложение да бъдат осигурени допълнителни 500 хил.лв. в бюджета на университета за 2013 г., което е минимално необходимото за стартиране на филиал. То бе отхвърлено от мнозинството при гласуването на държавния бюджет", поясни червеният депутат.
Според него, било реално и напълно възможно във Видин да се предлага редовно обучение по магистърски програми, но при условие, че се осигури финансиране. Чудесно било и Русенският технически университет да направи филиал, както бе обявено наскоро, но отново ставало въпрос, че за да дойде, трябва финансиране.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"


box_title_arrow.gifКоментари

  • Илиян |

    Естествено, за Видин никога не могат да се намерят пари. Този град винаги е бил пренебрегван. Не мога да разбера защо? Кой реши да унищожи този град и като цяло Северозападна България? С какво тези хора там са по-малко от останалите? Жалка картинка и срам за България!!!

box_title_arrow.gifНапиши коментар