*
Борба с вредителите

МЛАДИ БЕРКОВСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ В ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА

|
МЛАДИ БЕРКОВСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ В ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА

Община Берковица ще се включи в Европейската седмица на мобилността, която ежегодно се провежда от 16 до 22 септември. Младите велосипедисти от клуба по приложно колоездене гр. Берковица ще направят демонстрации на приложно колоездене на пл. „Радичков”. Началният час на събитието е 10.30 ч. на 22 септември 2012 г. В инициативата може да се включи и всеки желаещ.

Европейската седмица на мобилността се организира от Европейската комисия. Целта е да се насърчи поведението на хората и действията на институциите към принципите на устойчивото развитие, намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта, както и към подобряване качеството на живот на европейските граждани. Стремежът е да се повиши информираността на населението за въздействието на транспорта върху околната среда и възможните модели на поведение, съобразени с опазването на екологията.
Община Берковица приканва граждани, учебни заведения, организации, фирми да предприемат действия за по-безопасно и здравословно придвижване. Нека на този ден оставим личните автомобили и се придвижваме пеша или с колело !


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар