*
Борба с вредителите

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ВИДИН С АКТИВНА ДЕЙНОСТ

|
МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ВИДИН С АКТИВНА ДЕЙНОСТ

Многократно бяха организирани пунктове за раздаване на студена минерална вода и измерване на кръвното налягане, които се поддържаха от младежката организация на БЧК. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Поли Семкова от секретариата на БЧК във Видин за заетостта на младежите през лятната вакнция в организацията. Те бяха разположени в крайдунавския парк и в сградата на организацията. От два месеца младежите работят с неправителствена организация, която се нарича Си Ви Ес България. Тя се занимава с управление на доброволческия труд. “Беше подписано споразумение с организацията специално за работа тук, в област Видин. Техни доброволци посетиха града ни и направиха една работна среща за уточняване на мероприятията”, уточни Семкова. На 13 юли е проведена една съвместна акция в градската градина. Раздавани се брошури, поставени са табла, на които всеки може да напише какво според него е доброволчеството.
“На 25 юли отново имаше пункт за раздаване на минерална вода, като същевременно в този момент се направи и фондонабирателна акция и беше събрана сумата от 46 лв и 76 ст, които ще бъдат за проект “Топъл обяд”, който надяваме се да бъде осъществен и тази зима”, подчерта Семкова. Тогава е отбелязан Световния ден на пътна безопастност и са раздавани брошури.
Същевременно с това се реализира и проект, който е със срок от 4 години. Това е проект за приемна грижа, който се осъществява в три общини Кула, Димово и Видин. Там нашите доброволци бяха обучени за това какво представлява приемната грижа, какви са основните аспекти, видове приемна грижа и т.н, допълни Семкова. Планира се раздаване на брошури и провеждане на национална информационна доброволческа кампания по приемна грижа.
Предстои изпращането на три деца в курортен комплекс “Албена” на Академия на доброволци, където ще бъдат обучени от наши колеги на национално ниво, в продължение на 7 дена в този лагер, обяви Семкова. Обучението е на модули, които същевременно са в зависимост от интересите на доброволците, но и задължително се слушат лекциите за всички модули.
Тази година в Академията ще се концентрират върху репродуктивно здраве, управление на конфликти, хуманитарно право – това са по-нови модули, които същевременно застъпват нашето ежедневие и на които започва да се акцентира, каза в заключение Семкова.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар