*
Борба с вредителите

МЛАДА ИЗПЪЛНИТЕЛКА ОТ МОНТАНА С ГРАН ПРИ ОТ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

|
МЛАДА ИЗПЪЛНИТЕЛКА ОТ МОНТАНА С ГРАН ПРИ ОТ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Анна Владимирова от Обединен детски комплекс «Ние, врабчетата» в Монтана спечели Гран при на ІХ-ия международен детски музикален фестивал „Златни ябълки” в град Кюстендил. Председател на журито бе фронтменът на група „Атлас” Пепи Писарски и членове Адем Имери – композитор от Македония, Жени Лалчева – вокален педагог от Бургас и Иван Стойнев – ръководител на детски вокален състав „Тип-топ” и директор на фестивала. Конкурсната част включваше изпълнение на песен на роден език, където талантливото момиче от ОДК грабна публика и жури с изпълнението си на „Сбогом, мое море” от репертоара на Катя Филипова. „Наградата Гран при не е връчвана в последните две години на международния конкурс, тъй като нито един участник не успя да събере необходимия брой точки за това. Тази година 14г. Анна от Монтана успя да се пребори за приза и аз съм много щастлив, че отново имаме възможност да дадем тази награда”, каза на гала-концертът директорът на конкурса Иван Стойнев. Анна, която е възпитаник на Миглена Георгиева и Латинка Боева, се състезаваше с 52 деца от България, Македония и Косово. Тя получи грамота, статуетка и голяма икона на Богородица.
Гости на конкурса бяха Осман Курпейович - директор на международния фестивал „Златна пахуля”/снежинка/ от Черна гора и композиторът от Македония Миле Шереденков, открил певицата Каролина Гочева, позната на българската публика от „Мюзик айдъл”.
Това е втората голяма награда за Анна тази година от международни конкурси. През м. май журито й присъди І награда на радиоконкурса „Обичам те, море” във Варна.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар