*
Борба с вредителите

МЛАДА БЪЛГАРКА В НЕИЗВЕСТНОСТ ОТ ДВЕ ГОДИНИ

|
МЛАДА БЪЛГАРКА В НЕИЗВЕСТНОСТ ОТ ДВЕ ГОДИНИ

Млада българка е в неизвестност от близо две години - следите й се губят в Ротердам на 30 декември 2010 година. Оттогава холандските власти не могат да разгадаят изчезването на 25-годишната Моника Танова, родена в Монтана. Така разследването попадна в задънена улица и полицията в Ротердам потърси съдействието на БНТ с надеждата да получи нова информация.

”Моника е много добро момиче. Тя е толкова добра, толкова голямо сърце има, такова излъчване има. Тя просто е едно слънце, с такава добра душа. На всеки един човек в нужда, би помогнала. Това е Моника”, разказва майка й.

Тя живее в Ротердам заедно с родителите и годеника си. Издържа се от продажба на списания пред супермаркет и почистване на домове. Сутринта на 30 декември 2010 Моника се готви за посрещане на Нова година, но отива и на работа пред магазина на площад \”1953\”. Както обикновено, стига до там с градския транспорт.

За последен път, със сигурност, Моника е била видяна на станция на метрото в Ротердам. Камерите показват как тя излиза и тръгва към супермаркета. Десет минути по-късно се обажда по телефона на своя братовчедка във връзка с почистване. Братовчедката не може да отиде и Моника тръгва сама. Не е ясно къде. Не е сигурно дали е била пред супермаркета. Клетката на мобилния оператор, откъдето е проведено обаждането, покрива голяма територия. В 13.25 часа момичето се чува със свои роднини и казва, че продължава да чисти. След това вече няма връзка с нея. Полицията разследва няколко версии.

”Работим по версията, че тя може да е изчезнала доброволно. Но може да е накарана насилствено да проституира, може да се е случило нещо по време на работата й. Тя е продалава вестници, чистела е къщи, възможно е там да се е случило нещо. Разследваме всички възможности”, коментира Хенк ван дер Велде от полицията в Ротердам

Родителите на Моника - Наталия и Иван, са сигурни, че тя не се е скрила, а е била отвлечена.

”Тя няма да тръгне с който и да е. Тя е тръгнала с някой познат. Няма да се качи с когото и да е в неговата кола и да отиде да чисти. Тя е отишла само с някой познат”, смята баща й.

Полицията в Ротердам моли за информация и направи специален сайт: www.helpmonikavinden.nl

Ако смятате, че можете да помогнете на разследването, свържете се чрез този сайт с полицията в Ротердам. Важно е да се разбере какво точно е правило момичето на 30 декември 2010. Родителите на Моника се надяват на чудо и очакват дъщеря им да се върне.

Труд онлайн. http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1535498


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар