*

МИНИСТЪР ПАВЛОВА ИНСПЕКТИРА ПЪТНИТЕ ПРОЕКТИ ВЪВ ВРАЦА

|

"При нормален ход на тръжните процедури и ако няма обжалване на отчуждаването на терени, още от следващата година ще започне строителството на втория етап на Обходния път на Враца. Обектът ще се изгради за 24 месеца, а индикатвината му стойност е 12 млн. лева. В парите влизат строителство, строителен надзор и управление на проекта", съобщи във Враца днес министърът на МРРБ Лиляна Павлова. Заедно с областния управител Пепа Владимирова, директора на Областно пътно управление инж. Стефан Илиев и управителя на фирмата по поддръжката и ремонта на републиканската пътна мрежа в областта Тони Петров министър Павлова видя на място докъде е стигнал ремонтът на участъка от Е-79 във Враца. Тя увери, че са изпълнени и всички ангажименти от страна на държавата по осигуряване на зимното почистване и поддръжка на републиканската пътна мрежа. "Надявам се фирмата да изпълнява стриктно своите отговорности по договора. Има план за действие при кризисни ситуации, който е изготвен с областния управител на Враца г-жа Пепа Владимирова, взети са предвид и особено тежките участъци в областта, за да не се допуска задръстване на движението през зимата. Визирам три точки, сред които е и международният път Е-79 в участък Ботевград-Мездра. Двете областни Пътни управления са се договорили помежду си и не очакваме изненади през идващия зимен сезон", уточни министър Павлова. "Една пета от държавната пътна мрежа, която на територията на областта е 600 км., вече се ремонтира", подчерта тя. Министър Павлова изброи и още няколко важни проекта, които МРРБ изпълнява във Враца. Сред тях са този за пещерата Леденика (5.2 млн. лева), социалната инфраструктура за извеждането на децата от институциите (2.2 млн. лева за Защитени жилища и Центрове от семеен тип) и изготвянето интегриран План за устойчиво градско развитие (500 000 лева).

"Не сме забравили и здравната инфраструктура. На стойност 6 млн. лева ще бъде ремонтиран Комплексния онкологичен център във Враца и ще бъде доставено специализирано оборудване за превенция, диагностика и лечение на окологични заболявания", завръши тя.

Строителният министър даде брифинг на медиите на мястото, откъдето ще започне вторият етап от Обходния път на Враца - т. нар. железен мост, който разделя двете области Монтана и Враца.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар