*
Борба с вредителите

МИНИСТЪР АТАНАСОВА ОТКРИ ДВЕ РЕНОВИРАНИ ОТДЕЛЕНИЯ В МОНТАНСКАТА БОЛНИЦА

|
МИНИСТЪР АТАНАСОВА ОТКРИ ДВЕ РЕНОВИРАНИ ОТДЕЛЕНИЯ В МОНТАНСКАТА БОЛНИЦА

Министър Десислава Атанасова откри реновираните отделения по акушерство и гинекология и неонатология в болницата в Монтана.

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД гр. Монтана е най-голямото лечебно заведение в Северозападна България. Разполага с 400 легла разпределени в 18 клинични отделения, четири отделения без легла и медико-диагностични лаборатории. Средногодишно тук се лекуват около 20 000 пациенти. За поредна година болницата е с положителен финансов резултат без просрочени задължения. За обновяването на отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология са вложени собствени средства, като за ОАГ те са в размер на 279 829 лева за основен ремонт, обзавеждане и закупуване на нови болнични легла. 23 832 лева са вложени в апаратура- видеоколпоскоп, термокоагулатор със сонда и гинекологичен стол. За ремонт и обзавеждане на отделението по неонатология са вложени 22 240 лева.

В обновеното отделение по акушерство и гинекология се оказва родилна помощ и се извършва диагностична и лечебна дейност в областта на гинекологията и патологията на бременността, чрез конвенционални и съвременни лапароскопски оперативни методи. През 2011 г. в него са лекувани 650 са гинекологични случаи. През 2012 г. преминалите пациенти са 1 600, от които 503 са с патология в областта на гинекологията. През последните години са се увеличили раждаията в лечебното заведение: от 720 новородени през 2010 г., 752 през 2011 г. и 574 за първите девет месеца на тази година. Отделението по неонатология, освен област Монтана обслужва и област Видин. Оборудвано е с модерна, високотехнологична апаратура за реанимация и интензивно лечение на най-малките ни пациенти.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар