*
Борба с вредителите

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

|

Областният управител на Област Враца Пепа Владимирова поздрави хората с увреждания от Враца днес в Посетителския център, намиращ се на бул. „Мито Орозов” № 16. Тържеството бе по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания и бе организирано от Областна администрация – Враца.
„Пожелавам Ви да сте здрави, позитивни, енергични и с несекващ дух, за да отговорите достойно на предизвикателствата на времето.Искам отговорно да заявя, че усилията на държавата и институциите, вече и като членове на Европейския съюз са насочени в голяма степен и към Вас, хората с увреждания, за да се чувствате реализирани, успешни и достойни граждани на България. Надявам се тази положителна тенденция да продължи и за напред и да станем наистина едно модерно и социално отговорно общество, отговарящо на европейските изисквания“, сподели с присъстващите Владимирова.
Деца от ОДЗ „Знаме на мира“ зарадваха хората с увреждания с интересна и забавна програма. Малките таланти получиха коледни подаръци от Областният управител Владимирова. После всички заедно похапнаха от вкусната питка и сладките лакомства.
През 2011 г. Областна администрация – Враца се зае със задачата да извърши всички необходими строително-монтажни работи на Посетителския център за хора с увреждания. За адаптирането на работната среда за служителите в Центъра, оптимизирането на достъпа до него и създаване на спокойна и комфортна обстановката не само за работещите, а и за всички посетители Областна администрация използва възможността последователно да кандидатства с два проекта. Единият проект беше за финансиране със средства на Агенцията за хората с увреждания (АХУ), а другият – със средства, предоставяни от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане (МКВП) към МС. По двата проекта за Посетителски център за хора с увреждания във Враца бяха осигурени средства в размер на общо 28 231.72 лв. и се реализираха успешно.
В момента Посетителският център успешно изпълнява ролята си на достъпно, удобно и полезно място за срещи, консултации и услуги за всички хора с увреждания от Община Враца. В него работят трима служители с над 80 % ТНР, с които Областна администрация – Враца е сключила трудови договори за 3 години.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар