*
Борба с вредителите

МАРИО ПОЛУЧИ И ЗНАК-МЕДАЛ И КОЛЕЛО ОТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

|
МАРИО ПОЛУЧИ И ЗНАК-МЕДАЛ И КОЛЕЛО ОТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси проведе заключителното си заседание за годината, на което беше направен анализ на работата му. Основен акцент в нея е стартиралото изпълнение на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020). Стратегията беше предложена от правителството и одобрена от Народното събрание през март.
Вицепремиерът Цветан Цветанов, който е председател на съвета, посочи, че Европейската комисия оценява положително документа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Росица Иванова, секретар на съвета, подчерта изключително доброто партньорство между Националния съвет, държавните институции и неправителствения сектор, довели до успеха на проекта “Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”, до разширяване на сътрудничеството с Националния комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести за реализацията на мерки от Плана за действие по стратегията, с омбудсмана – за преодоляване на дискриминационното отношение към етническите общности.

На днешното заседание на НССЕИВ вицепремиерът Цветанов връчи почетния знак-медал “За хората с добри сърца” на фондация “Помогни на нуждаещите се” на 15-годишния Марио Тихомиров от Белоградчик, който спаси с риск за живота си 8-годишно дете, паднало в пропаст.

“Ти си момче, което може да бъде пример и за възрастните”, каза Цветан Цветанов, а изпълнителният директор на фондацията Георги Найденов, член на Националния съвет, подари на младия герой велосипед за достойната му постъпка.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар