*
Борба с вредителите

МАРИО ОТ ДОМА "НАДЕЖДА" ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ КМЕТА НА БЕЛОГРАДЧИК

|

„15-годишното момче от Белоградчик, спаси живота на 8-годишно дете…”, „Героят Марио от Белоградчик…”. Тава гласят заглавните страници на всички водещи ежедневници в цялата страна, така започват и предаванията по българската телевизия в последната една седмица…Така Марио от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” докосна толкова много сърца!
Днес, 14 декември 2012г., в РУ „Полиция” гр. Белоградчик се проведе Ден на отворените врати за децата от специализираната институция в града. Всички бяха запознати с работата на полицаите. Имаха възможност да разгледат служебните помещения, да подържат в ръце пистолет или автомат, което всъщност беше и най-интересното за малчуганите. По-любопитните си сложиха шлемове и бронежилетки, а други разбраха какво е усещането с белезници на ръце. Демонстрацията с полицейското куче им направи най-голямо впечатление.
Официално приветствие на мероприятието отправи гл. инспектор Слави Славчев – началник на РУ „Полиция” гр. Белоградчик. Той поднесе на Марио личен подарък – спортен екип, маратонки и топка, а на г-жа Григорова, Директор на Дома, футболни топки и комплекти за бадминтон за всички деца. Подаръците са подсигурени от Областната дирекция на МВР – Видин.
Кметът на Община Белоградчик подари на Марио цифров фотоапарат. Той изказа възхищението си от постъпката на детето, като му пожела много здраве и успехи, както и да не се сблъсква занапред с подобни ситуации. Г-н Борис Николов благодари на Марио за това, че със своята постъпка, достойна за гордост, обърна погледите на цяла България към нашия малък град.
Заместник кметът, г-н Росен Младенов, в качеството си на председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, поднесе на момчето поздравителен адрес, с пожелания за много здраве и бъдещи успехи, да запази своята състрадателност и отзивчивост и да продължи да бъде пример за младите хора в България.
На мероприятието присъстваха служители от Областната дирекция на МВР, представители на общинската администрация, възпитатели и социални работници от ДДЛРГ „Надежда” и медии от областта.
В края на срещата децата от ДДЛРГ „Надежда” се почерпиха със сокове и много лакомства.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"


box_title_arrow.gifКоментари

  • janina |

    negovite trima bratiq sa moii 2 bratov4edi

box_title_arrow.gifНапиши коментар