*
Борба с вредителите

МАРИН БАКАЛОВ ПРЕД EFIRBET: ОЧАКВАМ БОТЕВ (ПЛОВДИВ) ДА ВЛЕЗЕ В ПЪРВАТА ШЕСТИЦА

|
МАРИН БАКАЛОВ ПРЕД EFIRBET: ОЧАКВАМ БОТЕВ (ПЛОВДИВ) ДА ВЛЕЗЕ В ПЪРВАТА ШЕСТИЦА

Отборът на Ботев (Пловдив) от 80-те години на миналия век остави дълбока диря във футболната история на България и клуба с романтичния си и резултатен футбол. Този Ботев вдигна Купата на страната и няколко пъти стигна до бронза в първенството, а веднъж се класира и втори, като според естетите през онази 1986 година заслужаваше титлата. Тя обаче му беше отнета подмолно в предпоследния кръг. Един от тези играчи на Ботев, които тогава радваха публиката, беше Марин Бакалов. Работливият и техничен халф, който не само беше изобретател на смислените и шеметни атаки на „канарчетата“, но и често сам ги завършваше.

Юноша на Ботев и закърмен от малък с „жълто-черната идея“, Бакалов има големи очаквания за представянето на любимия си отбор в това първенство. Какви са те, става ясно от интервюто, което Марин Бакалов даде специално за Efirbet.com.       

Г-н Бакалов, Ботев тръгна с 6 от 9 възможни точки. Как ще коментирате този старт?

-       Хубаво е, че печелим точки, защото те дават стабилност, самочувствие и увереност в силите. Хубаво е също, че Неделев се завърна на терена.

Харесва ли Ви играта на тима?

-       Вижте, още сме в самото начало на сезона. Вижда се, че отборът на Ботев още не е направен, тъй като има нови играчи и ще отнеме време за изграждането на отбор и стил, който всички искаме да виждаме. От играта има още много да се желае.

Какво мислите за чужденците в Ботев?

-       Критерият за тяхното представяне ще е посещаемостта на трибуните. За мен, когато се привличат чужденци, те трябва да са далеч по-добри от българите в тима. Дори двама чужденци да се вземат, да са по-класни от другите.

Очаквате ли юноши на Ботев да се наложат в състава?

-       Постепенно вече трябва да се случва, тъй като имаме перфектна база за стандартите на България от 2014 година. Но за този период само един Неделев се е наложил от школата. Вярно е, че той има безспорни качества, но аз бих искал в най-близко време ядрото на Ботев да е от ботевисти, защото Ботев е бил най-силен със свои кадри в състава и в допълнение към тях няколко стойностни играчи отвън. Отделно тази прекрасна наша база задължава да произвеждаме качествен продукт за представителния тим.

В мъжете на Ботев сега са много негови кадри. От тях ли зависи дали ще са титуляри?

-       Зависи и от тях, и от шанса, който им се дава. Аз неслучайно говоря за ядро ботевисти в състава на Ботев, а не за негови юноши, които попадат в групата за мачовете, но влизат само за 5-10 или 20 минути. Между двете неща има съществена разлика.

Освен младите да играят редовно, какво друго е необходимо, за да израстват?

-       Наред с получаването на шанс и търпение към тях, трябва да имаме и силни опитни играчи, за да попиват и взаимстват нашите таланти от тях в тренировките и мачовете, и от начина им на живот изобщо.

Ботев ще щурмува ли топ 6 този сезон?

-       Очаквам го, разбира се. Но не само да влезем в първата шестица, а и там да гоним възможно най-високо класиране. Аз и моето поколение винаги сме имали големи очаквания от Ботев, защото сме научени и закърмени с идеята Ботев да постига много още от 80-те години. Тогава ние не излизахме от тройката и оттогава сме свикнали да искаме добър футбол, добри резултати и високо класиране от нашия любим отбор. Такива са и очакванията ми и този сезон, след като Ботев е и обезпечен във всяко едно отношение от собственика си.

Какво трябва да се направи, за да тръгне Ботев нагоре?

-       Трябва много труд, себераздаване и непримиримост. Ботев не бива да се задоволява с една или две победи, играчите му трябва винаги да са мобилизирани и да се стремят да побеждават и в следващите мачове, да придобиват манталитет на победители.

Какъв Неделев ще виждаме след контузията?

-       Първо, надявам се бързо да си върне оптималната форма. Получи ли се, ботевистите ще са спокойни, защото останалото го може. Най-важното е, че Тодор е лидер и обединителна фигура, и футболисти като него могат да решат даден мач само с едно докосване или отиграване.

Мнозина специалисти очакват при другия пловдивски тим – Локомотив, да се получи отстъпление в играта и резултатите. Вашият коментар?

-       Аз не искам да коментирам Локомотив. През последните три години те пренаписаха историята си с двете спечелени Купи и второто място в елита, а сега въпреки че ги напуснаха основни единици, запазиха повечето си такива. В първите им мачове се вижда, че имат и интересни попълнения. Времето ще покаже докъде ще стигнат.

Левски потъва, ще успее ли да изплува?

-       Очевидно вътрешните им проблеми се отразяват вече втори сезон. Но в интерес на истината те допуснаха груби индивидуални грешки в първия си мач и срещу Арда, във втория си двубой пък изтърваха и дузпа. Важно ще е за футбола ни отбори с имена и традиции като Левски, нашият Ботев, Локомотив (Сф), Славия, да не изреждам още, да играят силно.

Как е възможно Левски да излезе от пропастта?

-       Когато укрепне финансово и организационно, и това ще стане. Въпросът е колко време ще отнеме този процес. Аз не им желая лошото на Левски, дано по-бързо се съвземат.

Г-н Бакалов, ще има ли най-после България нов шампион?

-       Смятам, че през това първенство ЦСКА разполага с по-силен отбор и ще даде по-сериозен отпор на шампиона. От друга страна Лудогорец също вдигна нивото си. Дано интригата за титлата да се запази до края и първото място да се реши в плейофите.

https://efirbet.com/marin-bakalov-ochakvam-botev-plovdiv-da-vleze-v-purvata-shestitsa/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар