*
Борба с вредителите

"МАРБЪЛ" В БЕРКОВИЦА

|
"МАРБЪЛ" В БЕРКОВИЦА

Започна поредното посещение на английската благотворителна организация "Марбъл" в Берковица. Вече седем години те са приели градa като свой втори дом и със сърце и обич помагат за решаването на различни проблеми.

В началото те избират случайно града под Ком, за да развиват своята благородна дейност, но са посрещнати тук от предишния кмет инж. Доцов и екипа му толкова топло, че връзките бързо се задълбочават. Англичаните подпомагат финансово и със собствен труд болницата, социалните заведения и училищата в общината.

През годините те осигуриха линейка за болницата, бус за Помощното училище, извършиха много ремонтни дейности в Дома за възрастни в с. Бистрилица, Дом "Люба Тенева" и Дома за деца и младежи с умствена изостаналост. Ежегодно


организират Ден на забавленията и Спортен празник за децата от общината. Осигуряват индивидуални финансови средства за работа с деца от "Люба Тенева" и Центъра за настаняване от семеен тип. Многократно берковски доброволци и учители са посещавали Англия за обмяна на опит.

В Берковица от няколко години има местен екип, който подпомага и координира дейността им.

Вече е готова програмата на англичаните за сегашното им посещение. Днес и в сряда те ще работят в Дома за възрастни в с. Бистрилица, където ще боядисват и ще правят цветни лехи. Във вторник ще посетят социалните услуги за деца в Берковица.

В четвъртък по традиция ще се включат в Деня на българския спорт, а в петък ще организират Fun day за децата от социалните институции. Ще има и среща с ръководителите на социалните заведения, за да се планират следващите им акции и конкретната финансова помощ, която ще предоставят.

Всъщност това, което е най-важното е примерът, който едни хора от толкова далеч дават на всеки от нас- безкористна, всеотдайна грижа и топлина. "Предай нататък", както се казва в едноименния филм.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар