*
Борба с вредителите

МАРАТОНСКО ЧЕТЕНЕ В МЕЗДРА

|
МАРАТОНСКО ЧЕТЕНЕ В МЕЗДРА

С четене на откъси от любима книга и рисуване на любим герой, третокласниците от ОУ "Христо Ботев" в Мездра поставиха началото на традиционния Маратон на четенето. Инициативата е на библиотеката към НЧ "Просвета- 1925"- Мездра, и заедно с литературен клуб "Хр. Ботев", са изготвили богата програма.

Днес, 5 април, първокласници ще посетят Детския отдел, за да се запознаят с библиотеката, те ще наблюдават и презентация за "Библиотеката и книгите". В петък- 6 април, ще бъде отбелязана 110- годишнина от рождението на разказвача на приказки- Ангел Каралийчев.

От 9 до 12 април се организира пролетна читалня на открито в алеята на ул. "Ал.Стамболийски", четене в Дома за стари хора ще има на 11 април от 10 часа. На следващия ден- 12 април от 17 часа в читалнята на библиотеката ще бъде представена стихосбирката "Тинтява" на Даринка Цветкова. Специалното радиопредаване по местното Радио Мездра е на 17 април, а на 18 април пред ученици от трети клас ще бъде представен "Урок за Земята и гората". На 19 април учениците от VІІ клас ще четат откъси от книгата "Властелинът на пръстените", а на 27 април деца от детските градини ще посетят библиотеката. Инициативите завършват с представяне на лично творчество и кампанията "Дари книга на библиотеката".


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар