*
Борба с вредителите

Малчугани представят Враца на републиканското по шах

|
Малчугани представят Враца на републиканското по шах

Двама млади таланта от Враца се борят с успех в държавното първенство по шах за деца, момчета, юноши и девойки. Стивън Василев играе в надпреварата до 8 години, а Георги Игнатов до 10. Първенството вече е на финалната права и представителите на СКШ „Враца” показват качества и се борят за по-високо класиране.
След изиграване на срещите от VІІ кръг Стивън все още има шанс за медал. Светлокосият Стиви, който е известен със спокойствието и концентрацията в играта има добър точков актив, който го остава в играта за разпределение на отличията. Понастоящем Василев е събрал 5 точки, с които разделя 3-7 място. В класирането до 8 години води Цветан Стоянов от ШК „Бургас 64” със 7 точки, пред Добриков от Пловдив с 6. Следват пет шахматисти с по 5 точки, сред които и нашият Стивън Василев.
Добре върви и другият врачански представител Георги Игнатов. Четвъртокласникът от ОУ „Св Софроний Врачански” редува победи и загуби и след изиграване на срещите от първите 6 кърга има 3 точки, получени от 3 победи и 3 поражения.
Врачанска област има представители и при момичетата. Оряховският клуб „Дебют” се бори за успехи с двете си най-добри състезателки София Цветанова и Василена Трайкова. Двете участват в надпреварата до 14 години, където София бе стигнала до второ място, но загуба от водачката Мария Васова временно я лиши от място в топ три.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар