*
Борба с вредителите

МЪКА ПО ВРЕМЕ НА ШОУ

|
МЪКА ПО ВРЕМЕ НА ШОУ

Webcafe.bg 18.12.2011, 01:46 (обновена 18.12.2011, 12:08)
Тичанет под дъжда е полезно
В събота Борисов постигна пореден рекорд, изразявайки най-различни позиции, свързани със здравето на материала (и междувременно показа как не се опира до доктори). Пред "Дарик" радио по обяд той предположи, че в нощните барове е възможно пушенето да бъде допуснато (след категоричното си изказване за пълна забрана от 1 юни 2012 г. дни преди това), а пред Нова Тв се поправи, че изключения не трябва да има.

Пак пред "Дарик" заяви, че през 2012 кабинетът "ще натисне повече и ще помогне" на здравния министър Константинов - след като финансовият Дянков бе предположил преди него, че здравната реформа ще стане в следващия управленски мандат на ГЕРБ. В същия ден обаче телевизиите излъчиха участието на Борисов в демонстративния тенис турнир в зала "София", така че на фона на анцунговата си форма той можеше по-късно да си позволи да сръфа "хората, които се хранят нездравословно, не спортуват, не полагат грижи за здравето си, а после очакват държавата да финансира лечението им..."

Пак в тази екстремна събота президентът МУ Плевнелиев бе обявен за Политик на 2011 (така за пета поредна година бе избрано лице на ГЕРБ), след като получи 4069 от над 10 хиляди гласа в традиционната анкета на "Дарик". Бившият министър на регионалното развитие също изрази "конкретни" идеи за здравеопазването - като "спешната помощ да може да стига до десетата минута до всеки милиметър на тази държава" - явно вдъхновен от суперменския маниер, с който Борисов успява да прелети до следващата камера/микрофон/спортно събитие, за да подпомогне новинарските емисии.

"За 12 месеца направихме повече за спорта, отколкото през последните 22 години", каза още Борисов в почивката между двубоите от звездния тенис турнир, изтъквайки не само многофункционалната зала "Арена Армеец", но и напомняйки за помощта към детско-юношеския спорт "със стотиците площадки, писти, зали, които изграждаме".

Малко по-късно стана ясно, че не са изградени достатъчно места за паркиране пред неговата голяма българска зала и на голяма част от хилядите зрители за финала на световната купа по фрийстайл мотокрос им се е наложило да ходят стотици метри през локви и кал.

Не е ясно дали за това при появата си в пълната зала Борисов (който би казал, че тичането под дъжда е полезно и че има градски транспорт, а ако идвате от провинцията, си е ваша рабта) беше силно освиркан. Но за разлика от вниманието към по-горните му изяви, малко медии съобщиха това (поздрави на offroad-bulgaria). Той бе освиркан не само веднъж, за майтап, а при всяко споменаване на името му.

Равносметката за уикенда: премиерът здрав, прав и доволен, а хората демонстрират обратното дори по време на такова прекрасно шоу. От урните преди два месеца обаче освирквания не излязоха.


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар