*
Борба с вредителите

МЪЖЕТЕ НА "ВИДАБАСКЕТ" ПОД ВЪПРОС ЗА СЕЗОН 2011-2012

|
МЪЖЕТЕ НА "ВИДАБАСКЕТ" ПОД ВЪПРОС ЗА СЕЗОН 2011-2012

Въпреки подадената заявка за участие в държавното първенство през сезон 2011-2012 г. Видин най-вероятно ще се окаже без представителен тим в „А” групата на страната за пръв път от 50 години насам. Причините са единствено финансови- липса на средства за депозит участие и 6000 лева задлъжнялост към превозвачи и Българската федерация по баскетбол от предходната състезателна година. На клуба е поставен ултиматум до края на месеца да се издължи към родната федерация и да внесе необходимите 3000 лева за участие в първенството. В противен случай, въпреки подадената заявка, тимът няма да бъде включен в разиграването на жребия за първенството на „А” група.

За издръжката на мъжкия тим ръководството на клуба до последно разчиташе на гласуваните средства от ОбС-Видин за спортна дейност през 2011 г., които въпреки многократните обещания от Общината, не стигнаха до сметката на „Видабаскет”. Не получихме и обещаните две общински жилища за външните състезатили и ст.треньора Николай Колев. При така създалата се ситуация „Видабаскет” е в невъзможност успоредно с петте детско-юношески отбори да поддържа и представителен мъжки тим през този сезон.

След повече от 50 години непрекъснато присъствие в държавното първенство на страната мъжкият видински тим е на път да наруши тази славна традиция. Ще припомним, че мъжете на Видабаскет, водени от ст.треньора Николай Колев са бронзови медалисти от турнира за Купата на БФБ през тази година, сребърни медалисти от шампионата през 2009-2010 г. и сребърни медалисти от първото издание на турнира за Купата на БФБ във Видин през 2010 г. Отборът е изграден основно от местни състезатели- продукт на видинската баскетболна школа. За съжаление обновената спортна зала в града ще остане само спотно-тренировъчно съоръжение за развитие на ученически спорт. През зимните месеци единственото развлечение за видинчани бе посещението на баскетболните срещи на мъжкия отбор, а зала „Фестивална” винаги бе пълна до краен предел. Няма как да не ни боли..., за съжаление Видин е на път да изчезне и от баскетболната карта на България.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар