*
Борба с вредителите

МАЧЪТ НА ЗВЕЗДИТЕ – ЧАСТ ОТ МАЩАБНА АНТИ-СПИН КАМПАНИЯ ВЪВ ВИДИН

|
МАЧЪТ НА ЗВЕЗДИТЕ – ЧАСТ ОТ МАЩАБНА АНТИ-СПИН КАМПАНИЯ ВЪВ ВИДИН

За шеста поредна година във Видин кулминацията на антиСПИН кампанията във връзка с 1-ви декември - Световния ден за борба със СПИН ще бъде „Мача на звездите” между „СЕВЕРА” и „ЮГА”.
По създадената вече традиция, на териториално разделение между училищата от Видин се сформират два отбора от най-добрите ученици, които ще играят помежду си в демонстративна баскетболна среща. Учебните заведения символично са разделени на север и на юг от историческия музей/. По време на надпреварата в зала „Фестивална” ще се организират игри с публиката, като най-интересната ще е за постигнат „кош” от централната линия с награда 100 лв.
На 1-ви декември от 17.30 часа фолклорна студия при ансамбъл „Дунав” с ръководител Ерик Петров ще даде началото на вечерната кампания в спортната зала, а в паузите на „звездния мач” участие ще вземат младежките танцови групи Watch Me”, Slide Back Grew, Soul Dealers и джаз състав „Fame” с художествен ръководител Татяна Рачева.
Доброволци на младежките организации ще раздават червената панделка- символ на съпричастност, стикери и над 3000 презервативи по време на звездния мач, който по традиция ще бъде открит от кмета на община Видин. Транспарант с мотото на кампания „Презерватира се!”, специална украса, балони, купа за победителити, четирима водещи за подгряване на агитките на двата лагера, DJ, музикална програма, танци и допълнителни изненади ще очакват зрителите във видинската спотна зала.
Дейностите и инициативите на кампанията се координират от Местния офис на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Община Видин, и се подпомагат от Община Видин, Областна администрация, Видинска Света Митрополия, доброволците от МБЧК и областния съвет по наркотични вещества, Баскетболен клуб „Видабаскет”, Ученически спортен клуб-Шампион, К 7 – „Намаляване на уязвимостта към ХИВ на младите хора в най-голям риск, чрез увеличаване обхвата на услугите и програмите, насочени към младежи” на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и Регионален инспекторат по образованието.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар