*

ЛЯТНА ПОЧИВКА С ПАРИ НА ЗАЕМ – ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ?

|
ЛЯТНА ПОЧИВКА С ПАРИ НА ЗАЕМ – ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ?

Лятото е любим сезон на всички ни. Какво по хубаво от това да отидеш някъде за седмица-две и да се насладиш на хубавото време със семейството или приятели и със студена напитка в ръка? Но нещата не винаги са розови. В днешно време поради инфлацията и предходните икономически кризи, голяма част от населението често страда от липса на средства.

Цените на основните продукти и услуги се увеличават ежемесечно, а доходите на българите остават същите. В същото време, ни се струва, че всички наши познати публикуват снимки от интересни места в социалните мрежи, и само ние нямаме възможност за почивка. Тогава ни хрумва идеята да вземем пари на заем и да се отдадем на заслужен летен релакс.

Но дали това е добра идея, или ще ни донесе неприятности в бъдеще?

Планирането е нужно

Помислете, от каква сума имате нужда, дали от малка, с която да посетите българското Черноморие за няколко дни, или искате да си направите почивка в чужда държава. Когато определите желаната дестинация, сметнете приблизително каква сума ще ви е нужна. Пресметнете разходите си за път и вижте кой транспорт ще е най-изгоден за вас, също така подберете от интернет поне няколко оферти за нощувка, за да имате по-голям избор. Помислете колко можете да си позволите да похарчите за храна и забавления и си определете сума, която да не превишавате. Потърсете и промоционални оферти. Мненията на потребители, използвали същата услуга, също могат да ви помогнат да направите добър избор.

Пари на заем, но откъде?

Взели сте решение да вземете пари на заем и сега се чудите коя е най-добрата опция за вас? Можете да вземете заем от банка, но имайте предвид, че е нужно да сте на постоянен трудов договор от поне шест месеца. Също така процесът по одобрение може да отнеме дълго време, понеже институцията проверява дали сте надежден клиент. Ако имате време до желаната почивка, попитайте какви са условията за кредит и дали са приложими за вас. Банковите заеми са с по-ниски лихви, но за сметка на това са по-трудно достъпни.

Другата ви опция е да изтеглите заем от небанкова финансова институция. За тази цел ще ви е нужна само лична карта, с която да докажете самоличността си пред кредитора. В много от случаите, можете да изтеглите бърз кредит дори онлайн и само в рамките на час парите да бъдат преведени по сметката ви. Разбира се, ако изберете да вземете пари на заем от фирма за бързи кредити, трябва да имате предвид, че кредитната компания може да не ви одобри, ако нямате достатъчно кредитоспособност, или имате влошена кредитна история. Също така има много кредитори на пазара, които изискват поръчител на клиентите си, и ако те не предоставят лице, което може да гарантира за тях им налагат допълнителни такси. Все пак, ако ви е нужна малка сума и знаете, че в бъдеще няма да имате проблем с погасяването на вноските си, бързите кредити не са лош вариант.

Ако всичко е минало благополучно и сте взели желаната сума, не забравяйте че трябва да я върнете. Когато се завърнете от почивката си помислете и планирайте как можете да си помогнете с погасяването на вноските. Може би ще трябва да работите допълнително, да продадете ненужни дрехи или вещи в интернет или да се лишите от петъчно излизане, за да спестите средства, с които да изплатите заема си.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар