*
Борба с вредителите

ЛИДЕР И НИЕ ПОДПИСАХА ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ

|
ЛИДЕР И НИЕ ПОДПИСАХА ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ

ПП „ЛИДЕР" и ПП „Национален Идеал за Единство" (НИЕ) подписаха политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори през 2013 г. Споразумението е естествен резултат от общите политически действия на двете партии през последните месеци, обединени зад идеята „Да съживим България." В основата на тази кампания са заложени мерки за икономически растеж и развитие на българското производство, подобряване на икономическата свобода, повишаване заетостта, доходите и сигурността на българските граждани. Партиите „ЛИДЕР" и „НИЕ" си поставят за основна цел постигане на изборен резултат, достатъчен за отстояване на политическите и икономически идеи чрез собствена парламентарна група в следващото Народно събрание. За тази цел двете партии създават общ координиращ орган - Политически съвет - на равнопоставен принцип. Партиите формират и общ Национален изборен щаб, както и обединени областни и общински предизборни щабове за цялостна подготовка и участие в изборите. На последните парламентарни избори през 2009 г. партия „ЛИДЕР" постигна резултат от 137 795 гласа или 3,26% от вота на избирателите, което я постави като партията с най-добър резултат от извънпарламентарно представените партии. На изборите за Европейски парламент през същата година партия „ЛИДЕР" получи доверието на 146 985 български граждани или 5,70 % от избирателите при изборен праг 5,88 %.На изборите за кметове и общински съветници през 2011г. двете партии реализираха сериозно присъствие в местната изпълнителна и законодателна власт. От листите на партия „ЛИДЕР" са избрани 148 общински съветника и 25 кмета, трима от които общински. За сравнение, на местните избори през 2007 г., когато е и учредяването на „ЛИДЕР", партията има 68 общински съветника, т.е. ръстът на гласове през 2011 г. спрямо 2007 г. е 100 %.
Политическа партия „НИЕ" има избрани 123 общински съветници и 14 кметове, петима от които общински.
С общ брой от над 270 общински съветника и 40 кмета двете партии имат реално влияние в управлението на регионите и активно участват в реализирането на политики на местно ниво.
Тези резултати показват сериозен политически потенциал и са заявка за активно участие в следващото управление на страната.


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар