*

ЛЕКАРКИ ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ

|
ЛЕКАРКИ ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ

Д-р Станка Лазарова, общопрактикуващ лекар в село Лехчево, пропусна церемонията, на която трябваше да получи почетния знак на община Бойчиновци. От 50 години лекарката се грижи за здравето на хората от селото. И днес, минути преди да получи най-високто отличие на общината, д-р Лазарова отишла при пациент. На тържествената сесия на общинсикя съвет в Бойчиновци почетен знак бе връчеен на колежката й от с. Владимирова д-р Иванка Коцева.

Д-р Иванка Коцева и д-р Станка Лазарова бяха удостоени с най-високото отличие – „Почетен гражданин на община Бойчиновци” по повод празника на общината и заради изключителният им принос в осигуряването на здравни грижи за населението.

Двете лекарки дошли в района преди повече от половин век по разпределение. Изкарали задължителните три години и останали.

„Аз съм от врачанско, но тук ме разпределиха и тук останах. Отгледах децата си и се грижа за здравето на хората във Владимирово.”, споделя д-р Коцева. Тя е вече на 77 години, но продължава да обикаля своите пациенти. Доволна е, че помага и вярва, че ще се намери млад доктор, за да я смени. Преди няколко месеца общинският съвет в Бойчиновци взе решения да осигури стипендии на студенти по медицина и архитектура , които след завършването си ще работят тук. Това е една от стратегическите ни задачи, ако искаме да имаме община, която ще се развива нормално в 21 век”, смята кметът Светлин Сретениев.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар